DIJETE I RODITELJ

Filip Hrgović iskreno o izjavi oca u kojoj su žestoko popljuvani političari

24.08.2016 u 08:26

Bionic
Reading

Hrvatski brončani olimpijac Filip Hrgović bio je gost hrvatske televizije te je prokomentirao i nedavnu izjavu oca Petra o političarima

Hrgović je od početka Igara bio jasan da priželjkuje medalju, po mogućnosti onu najvećeg sjaja.

'Možda sam ostavio dojam u javnosti, neposredno nakon meča, da sam jako nezadovoljan, da to nije ono što sam želio, a to je zlato, ali u svakom slučaju, ovo je olimpijska medalja, i to prva boksačka olimpijska medalja, i sretan sam zbog toga', rekao je za Dnevnik 3.

U javnosti je dosta zanimanja izazvala izjava njegova oca za Sportske novosti, u kojima je političare usporedio s lešinarima te je sinu poručio 'da im svima je.. mater'.

Naš boksač je to spremno prokomentirao.

'Razumijem riječi svog oca koji je nezadovoljan jer svaki roditelj koji gleda dijete kako se muči, pogotovo u boksu, gdje ga gleda kako se tuče, želi za njega sve najbolje. Nažalost, u Hrvatskoj je situacija takva, pogotovo u našem sportu, u kojemu uvjeti nisu bajni, da morate ići glavom kroz zid da biste postigli nešto. Tako sam i ja trenirao bez nekih posebnih uvjeta i bez uvjeta koje ima moja konkurencija u svijetu, tako da je, u jednu ruku, čudo ovo što smo sve napravili s obzirom na uvjete', kazao je Hrgović.

Hrgović je otkrio kako mu sada slijedi odmor i da još nije odlučio hoće li ostati u amaterskom boksu ili otići u profesionalce.