NEĆE BITI LAKO

Filip Hrgović dobio novog suparnika protiv kojeg traži 11. pobjedu u nizu s kojom bi došao još jedan korak bliže borbi za svjetski naslov

21.09.2020 u 14:14

Bionic
Reading

Posljednji put na putu prema jednom svjetskom tronu Filipa Hrgovića publika je gledala na velikom Matchroom eventu usred pustinje u Saudijskoj Arabiji, kada je glavni događaj večeri bio uzvrat između Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza Jr.

Bilo je to 7. prosinca 2019. protiv Érica Moline, kada je Hrgović nokautirao suparnika u trećoj rundi i tako stigao do 10. uzastopne pobjede. Hrgović je, naime, i dalje prvak prema WBC-u i nosi internacionalni pojas u teškoj kategoriji.

Ovoga puta Hrgovića će put prema novoj pobjedi i koraku bliže borbi za borbu velike svjetske titule odvesti u Dansku, u kojoj će ga u subotu, 26. rujna dočekati Alexandre Kartozia iz Grčke, jer je Čeh Ondrej Pala otkazao meč .

Prijenos se može gledati na glavnom kanalu, na RTL-u, s početkom u 20 sati, kada počinje studijska emisija koju će voditi Marko Vargek u stručne goste Stjepana Božića i Ivanu Habazin, nakon koje slijedi borba uživo koju će komentirati Filip Brkić i Željko Mavrović.

Bit će to prilika Hrgoviću da upiše 11. pobjedu za redom i nastavi niz pobjeda, bez ijednog izgubljenog meča. No, iako je za vjerovati da će Hrgović ponovno trijumfirati, 39-godišnji Alexandre Kartozia neće biti lagan protivnik. U 11 profesionalnih borbi Kartozia je zabilježio čak 8 pobjeda, dok je borbu protiv Daniela Roblesa u mančesterskoj MEN Areni 2018. na eventu na kojem je glavni događaj večeri bila borba između Usyka i Bellewa završio bodovno izjednačeno.

Jedan meč, prilično neobično, završio je bez sudačke odluke, a poraz je zabilježio protiv Nizozemca Richarda Snijdersa. Posljednji put Kartozia je ušao u ring krajem siječnja ove godine protiv Manuela Durana u Meksiku te nokautom završio borbu u svoju korist, što mu je bio sedmi nokaut, u osam profesionalnih borbi koji je završio trijumfom.