SNIMKA KAO DOKAZ

Kontroverzna borba UFC-a dobila nastavak; poznato zašto je bivši prvak bolno vrisnuo zbog čega je meč morao biti prekinut

21.09.2020 u 13:13

Bionic
Reading

Poraženi Tyron Woodley otkrio je što je dovelo do prekida borbe protiv Colbyja Covingtona na borilačkoj priredbi UFC Fight Night 178

U trenucima dok je istjecala prva minuta posljednje runde borbe Colbyja Covingtona i Tyrona Woodleya, do tada inferiorni Woodley vidio je priliku za napad. Uhvatio je Covingtonov vrat te je pokušao spuštanjem na pod zatvoriti giljotinu. Izgledalo je to obećavajuće te kao da je Woodley pronašao snage za jedan dobar napad. No, nedugo nakon što su završili na podu je vrisnuo, a brzo nakon toga je borba bila prekinuta i Covington je mogao slaviti pobjedu.

U početku nikome nije bilo jasno što se dogodilo, dok je Covington medijima kratko prokomentirao kako smatra da ga je mentalno i fizički slomio te da bivši prvak više jednostavno nije mogao odgovarati na njegove napade.

Što se točno dogodilo, saznao je Ariel Helwani, koji je s Woodleyem stupio u kontakt. Naime, došlo je do puknuća rebra. Otkrio je kako mu je Woodley rekao da je puklo već ranije u borbi te da je pri pokušaju zatvaranja giljotine nešto 'krcnulo'. Opisao je to kao najveću bol u životu, a Helwaniju je poslao i fotografiju rendgenske snimke, piše Fight Site.

Naravno, teško da se tu ozljedu može smatrati ikakvim razlogom Woodleyevog lošeg nastupa. On se samo nastavio na njegove posljednje dvije predstave u kojima je izgubio deset rundi za redom. Dana White mu je već predložio umirovljenje, no vidjet ćemo što će se dogoditi. Woodley je inače borac podosta izraženog ega i teško je očekivati da će netko takav pristati na završetak karijere s tri poraza u nizu.

Inače, ova borba dobila je kontroverzan nastavak u verbalnim istupima pobjendnika Covingtona.

'Dame i gospodo, tiha većina će uskoro postati glasna. Ako mislite da je moja pobjeda bila gaženje, pričekajte do 3. studenog kada će Donald Trump razbiti uspavanog Joea na izborima. Hvala ljudima u zdravstvu i u vojsci, ova pobjeda je za vas. Bez vas nismo sigurni, vi nam pružate sigurnost, a ne ovi probuđeni sportaši kao što je kukavica bez kičme LeBron James, bljuje mi se od takvih sportaša', rekao je Covington nakon pobjede.

Nešto kasnije na ESPN-u prozvao je svojeg suparnika komunistom.

'On podržava kriminalce. Black Lives Matter je velika prevara. To su teroristi. Ako ne poštuješ zakon i prijetiš policajcima, dobit ćeš ono što zaslužuješ. Woodley je komunist i brani takve kriminalce. Čovjek je marksist i mrzi Ameriku pa je danas dobio svoje', poručio je Covington kojeg je u emisiji nazvao i sam predsjednik SAD-a Donald Trump.

''Čovječe, ovo je bio predsjednik i to najveći u povijesti SAD-a', govorio je vidno oduševljeni Covington