TAEKWONDO

Filip Grgić ostao bez Londona 2012.

28.01.2012 u 14:00

Bionic
Reading

Hrvatski taekwondo reprezentativac Filip Grgić ostao je bez plasmana na Olimpijske igre u Londonu 2012.

U olimpijskim kvalifikacijama u ruskom Kazanu naš Filip Grgić je zaustavljen u četvrtfinalu od Srbina Fejzića iako mu se ždrijeb dosta otvarao i nudio veliku mogućnost plasmana na olimpijski tatami. Aktualni srebrni sa europskog prvenstva bio je slobodan u prvom kolu, u drugom je bez problema sa 12:6 preskočio Čeha Jankovskog da bi na koncu zapeo dva koraka od toliko željenog Londona.

Hrvatska je tako nakon svjetskih i europskih kvalifikacija ostala na dvije izborene norme, one Ane i Lucije Zaninović koje će uskoro sa trenerom Tonijem Tomasom te Marinom Sumić i Petrom Matijašević krenuti na pripreme u Mexico u La Lomu, olimpijski kamp gdje se pripremaju sportaši poput Michaela Phelpsa. Nakon priprema očekuje ih i turnir u olimpijskim kategorijama u Las Vegasu nakon čega kreće europska turneja, Belgija, Njemačka, Nizozemska, i europsko prvenstvo kao posljednji test prije Igara.

Muškom dijelu reprezentacije ostaje priprema za EP u Manchesteru gdje Jarloni brani bronačno, a Grgić srebrno odličje iz St. Petrsburga.