reforma klupskog sp-a

Fifa sprema jako veliku promjenu: Što će na to reći europski velikani?

31.10.2017 u 12:41

Bionic
Reading

Fifino klupsko Svjetsko prvenstvo koje se dosad igralo svake godine tijekom prosinca krovna svjetska organizacija namjerava proširiti na čak 24 sudionika i održavati umjesto Kupa konfederacija...

Real Madrid aktualni je svjetski prvak nakon što je prošle godine teškom mukom slomio japansku Kashimu u produžetku finala Fifinog klupskog SP-a.

  • +12
Izvor: Reuters / Autor: ANDREW COULDRIDGE

Ove godine 'kraljevski klub' branit će svoju titulu u istom terminu, no u budućnosti bi se ovo natjecanje moglo u potpunosti promijeniti.

Naime, dosad su na SP-u sudjelovali prvaci kontinenata, a u budućnosti Fifa namjerava povećati broj sudionika s trenutnih šest na čak 24 momčadi.

Klubovi bi bili podijeljeni u osam skupina, a turnir bi trajao punih 18 dana, u lipnju svake četiri godine umjesto Kupa konfederacija koji nikad nije u potpunosti prihvaćen od ljubitelja nogometa.

Fifa bi ovu odluku trebala potvrditi u ožujku sljedeće godine na svojoj skupštini u Bogati, a ostaje za vidjeti kakva će zatim biti reakcija velikih europskih klubova koje će svakako prije svega zanimati zarada od ovog natjecanja i ključ po kojem će biti birani sudionici...