ŠTO ĆE DALJE BITI...

FIBA prijeti hrvatskoj košarci teškim sankcijama?

09.04.2015 u 15:46

Bionic
Reading

Glavni tajnik FIBA-e Patrick Baumann na sastanku Košarkaškog saveza Srbije i njegove organizacije u Ženevi izjavio je da će biti sankcija za reprezentacije ako nastavi djelovati regionalna liga ABA

Prema izvoru srpskog Kurira, sankcije se ne bi odnosile na EP, ali mogu na Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre. Ova prijetnja nije usmjerena samo na Košarkaški savez Srbije, nego sigurno i prema ostalim savezima čiji klubovi sudjeluju u regionalnoj ligi pa tako i prema Hrvatskom košarkaškom savezu.

Prijedlog za regionalno natjecanje umjesto lige ABA kakva je bilo do sada, mora podrazumijevati promjenu vlasničke strukture lige.

Isti izvor, a prenosi crosarka.com, najavljuje sastanak s predstavnicima klubova, a KSS ima rok od 30 dana izjasniti se o prijedlogu koji je u ime FIBA iznio Patrick Baumann.

Vodstvo ABA lige još uvijek smatra da su prijetnje FIBA-e bezopasne. Tome u prilog ide izjava Romana Lisca, generalnog menadžera ABA lige, za Sport network.

'Ako FIBA neće priznati ligu ABA, mi ćemo i dalje primjenjivati košarkaška pravila FIBA i raditi kao do sada. Mi smo i prije priznavanja FIBA-e radili normalno, a i poslije najavljenog povlačenja priznanja nećemo raditi ništa drugačije. Stvar koja je funkcionirala 14 godina, sada je problem?'