dobar posao za 'bile'

Fešta na Poljudu; transfer Lovre Kalinića Hajduku donosi neočekivane milijune kuna

21.12.2018 u 17:15

Bionic
Reading

Golman hrvatske nogometne reprezentacije Lovre Kalinić (28) od 1. siječnja 2019. godine i službeno će postati novi član engleskog drugoligaša Aston Ville. Na njegovu će odlasku sjajno zaraditi Gent čiji je trenutno igrač, ali i Hajduk iz kojeg je u siječnju 2017. godine otišao u belgijskog prvoligaša

Gent je Hajduku prije dvije godine za transfer Lovre Kalinića platio tri milijuna eura, bio je to jedan od boljih poslova 'bilih' u posljednjim sezonama. No, i dalje se čini kako na Poljudu jednostavno ne znaju prodati igrače i zaraditi. Sada su imali popriličnu sreću jer će im na račun sjesti neočekivani milijuni od Kalinićeva transfera u Aston Villu!

Engleski drugoligaš i nekadašnji europski prvak Aston Villa za Kalinića će Gentu platiti čak šest milijuna eura, a dio kolača od tog transfera ide i Hajduku!

Točnije, na Poljudu će inkasirati lijepu božićnicu od oko 3,2 milijuna kuna! Toliko Hajduku pripada temeljem ugovora s Gentom (postotak od Kalinićevih sljedećih transfera) i Uefinih pravila o transferima (naknada za razvoj igrača). Ukupno 3,2 milijuna kuna koje će lijepo popuniti kronično praznu blagajnu 'bilih'.

  • +37
Hrvatska - Španjolska, Liga nacija, nogomet, 15.11.2018. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL