ISTRAGA POTVRDILA

Ferrari i Vettel ipak nisu krivi za eksploziju u Austriji

08.07.2016 u 16:39

Bionic
Reading

Talijanski Pirelli potvrdio je kako Ferrari i Sebastian Vettel ipak nisu odgovorni za eksploziju gume tijekom utrke na Red Bull Ringu, već krhotine na kojoj je naletio na startno-ciljnoj ravnini...

Podsjetimo, 29-godišnji Nijemac vodio je u Spielbergu nakon 27 krugova utrke i odugovlačio s promjenom guma, nadajući se da će s jednim ulaskom u boks profitirati i na kraju završiti na pobjedničkom postolju.

No, eksplodirala je stražnja guma Sebastianu Vettelu na startno-ciljnoj ravnini i morao je odustati. Nakon utrke Ferrari i Vettel bili su pod kritikama jer se vjerovalo da je do nesreće došlo zbog predugog ostanka na stazi na supermekanim gumama, no činjenica je da su neki vozači na istoj komponenti guma izdržali i duže.

Naknadna istraga Pirellija potvrdila je da Ferrari nije kriv. Do eksplozije gume došlo je zbog krhotina koje su se našle na stazi.

'Nije otkriven nikakav znak strukturalnog defekta niti pucanja na stražnoj desnoj gumi,' obavijestio je talijanski opskrbljivač guma.

Novo razočaravajuće odustajanje ostavilo je Vettela na zaostatku od 57 bodova za vodećim Rosbergom, na trećem mjestu u ukupnom poretku kojeg dijeli s kolegom Kimijem Raikkonenom.