STRANI MEDIJI

Fenomenalni Ivica i ludo hrvatsko slavlje

31.01.2011 u 09:36

Bionic
Reading

Dvostrukom hrvatskom uspjehu u superkombinaciji u Chamonixu velik dio prostora posvetili su i mediji u skijaškim zemljama poput Austrije, Švicarske i Norveške

Tako austrijski Neue Kronen Zeitung piše o velikom hrvatskom slavlju te Kosteliću koji je do trijumfa stigao nakon 24. mjesta u spustu. Isti medij tvrdi da se je najbolji skijaš svijeta radovao kao malo dijete ne samo zbog prvog mjesta nego i jer je njegov sunarodnjak Zrnčić-Dim bio drugi. Njihov novinar spominje kako je Kostelić na zalasku 2010. bio 11. u ukupnom poretku, da se je u siječnju katapultirao u vrh, jer je u tome mjesecu osvojio nevjerojatnih 999 bodova što daje svemu neku novu dimenziju. Naravno, Austrijanci nisu zaboravili napomenuti da su njihovi skijaši doživjeli kombinacijski debakl u Chamonixu.

Švicarski Neue Zürcher Zeitung donosi naslov 'Nezaustavljivi Ivica Kostelić'. U tekstu stoji kako je vodeći skijaš stigao do treće ovosezonske kombinacije iako se je nakon prvog dijela činilo da je Hrvat potučen. No novinar piše kako je zahvaljujući sjajnoj slalomskoj predstavi gdje je pokazao izuzetno vještinu skočio na prvo mjesto. U drugom tekstu istih novina govori se i o povijesnom uspjehu hrvatskog skijanja kojem je pridonio Zrnčić-Dim.

Norveški Aftenposten prvo spominje kako je njihov predstavnik Aksel Lund Svindal ispustio veliku prednost iz spusta pa je završio tek treći. Novinar tvrdi kako Svindal nije imao odgovor na fenomenalnu Kostelićevu slalomsku vožnju te piše o ludom slavlju nakon što je postalo jasno da su dva Hrvata na prva dva mjesta.

Američki Sports Illustrated piše o tome kako je Kostelić nadoknadio veliki zaostatak, da je uzeo ukupni naslov u kombinaciji te donosi izjavu konkurenta Svindala gdje Norvežanin priznaje kako je pitanje osvajača Velikog kristalnog globusa odlučeno.

Kostelićev slalom