ODLIČNI ISNER BRZO PAO

Federer ruši protivnike i rekorde, pao i Indian Wells

18.03.2012 u 23:46

Bionic
Reading

Švicarski genije Roger Federer pobjednik je teniskog ATP turnira iz serije Masters 1000 koji se ovog tjedna igrao u američkom gradu Indian Wellsu

Federer je u svom 103. finalu karijere sa 7-6(7), 6-3 bio bolji od najvećeg iznenađenja turnira, Amerikanca Johna Isnera, koji je samo dan ranije postao prvi Amerikanac nakon Jamesa Blakea (Federer 2008.) koji je slavio protiv svjetskog broja 1 - Novaka Đokovića.

Umor se kod Isnera osjetio u drugome setu kada je izgubio čak četiri servis-gema zaredom, što je dosta neuobičajeno za 206 centimetara visokog Amerikanca kojem je ovo bio prvi ATP finale iz serije Masters 1000. Poveo je Isner u drugom setu sa 3-2, a onda do kraja meča ostao bez gema. Prvi set riješen je u tie-breaku u kojem je Švicarac iskoristio tek četvrtu set-loptu.

Bio je ovo Federerov 73. osvojeni turnir i rekordni četvrti naslov u Indian Wellsu, prvi nakon 2006. godine. Njime je ujedno i dostigao rekordnu 19. titulu na turnirima iz Masters serije 1000, što je dosada bilo u samostalnom vlasništvu trenutačno drugog tenisača svijeta Rafaela Nadala. Recimo i da će Švicarac biti teži za milijun dolara nakon nedjeljne pobjede.

Federer je nakon meča zahvalio svima koji su omogućili ovaj veliki turnir, najveći poslije Grand Slamova, te naglasio važnost da ga nesretni virus, koji je 'slomio' mnoge tenisače i tenisačice, nije jače pogodio jer inače ne bi imao priliku igrati finale. Podsjetimo, Federer je početkom tjedna imao temperaturu koja je, srećom po njega, bila kratka vijeka.

ATP Indian Wells, finale:

Federer (3) - Isner (11) 7-6(7), 6-3

Isner je pružio kvalitetan otpor, ali Roger je ponovno blizu svom vrhu