NOVI ROGER

Federer mijenja imidž: S novom frizurom se vraća na vrh?

15.05.2013 u 12:35

Bionic
Reading

Roger Federer na turniru u Rimu pojavio se s novom frizurom, najkraćom koju je nosio u posljednjih deset godina

Švicarski 31-godišnji šampion prošli je tjedan izgubio od Japanca Nishikorija na turniru u Madridu i odmah su se pojavili prvi glasnici koji najavljuju kraj karijere velikog tenisača. No, Roger se još uvijek ne predaje i već u Rimu ovaj tjedan traži povratak u krug najboljih 'zemljaša'.

U svom prvom meču u Rimu pregazio je Talijana Potita Staracea 6-1, 6-2 za samo 51 minutu igre. Federeru je ovo 13. nastup na turniru u Rimu, a nikad nije osvojio naslov, iako je već igrao u finalu. Tri ga pobjede dijele od jubilarne 900. u karijeri, što je prije njega uspjelo tek trima igračima, Jimmyju Connorsu (1243), Ivanu Lendlu (1071) i Guillermu Vilasu (924).

Ono što je javnosti bilo posebno zanimljivo u meču sa Staraceom bila je nova frizura slavnog Švicarca, najkraća na njegovoj glavi još od juniorskih dana. Pramenovi koji su ga krasili proteklo desetljeće sada su prošlost.

'Tek je šest sati prošlo od promjene frizure, reći ću vam što mislim o njoj za tjedan dana. Bilo je to pitanje gubitka težine, pa sam odlučio skratiti kosu da bih bio brži na terenu,' našalio se Federer nakon svog prvog meča u Rimu.