nije logično, ali...

Farsa u finalu engleskog Liga kupa otkrila pravilo za koje ljubitelji nogometa nisu imali pojma

26.02.2019 u 10:08

Bionic
Reading

Nakon onog što je viđeno u dvoboju Chelseaja i Manchester Cityja u finalu Liga kupa, kada golman Kepa nije htio izaći iz igre, potvrđeno je kako prema nogometnim pravilima igrač ako ne želi uopće nije dužan napustiti igru kad ga trener pokuša zamijeniti...

Kepa Arrizabalaga u završnim trenucima produžetka finala engleskog Liga kupa odbio je napustiti igru, zbog čega je kasnije od Chelseaja kažnjen s oduzimanjem tjedna plaće, a trener Maurizio Sarri koji je u prvi mah bio ljutit kasnije je tvrdio da se radilo o nesporazumu, a ne o narušavanju njegovog autoriteta.

  • +12
Carabao Cup, finale, Chelsea - Manchester City Izvor: Pixsell / Autor: Nick Potts/Press Association/PIXSELL

Zanimljivo, ova farsa otkrila je pravilo za koje ljubitelji nogometa nisu imali pojma. Naime, ako igrač ne želi napustiti igru, sudac ga na to ne može natjerati, bez obzira na semafor koji pokazuje njegov broj, već mora pokazati da se susret nastavlja, a zamjena ostaje neobavljena.

Potvrdio je to u svojoj analizi za Daily Mail i sudac Mark Clattenburg.

Tako ispada da pri izmjenama igrača zapravo su nogometaši ti koji imaju glavnu riječ, a ne treneri, no rijetkost je situacija kakva je viđena u nedjelju na Wembleyju.

Legendarni engleski arbitar također je objasnio kako je Chelsea mogao zamijeniti Kepu i za vrijeme pucanja penala, ako se utvrdilo da je ozlijeđen, pod uvjetom da trener nije ranije ispucao sve rezerve...