SUPERSPORT HNL - 25. KOLO

Farmaceuti dočekuju Lokose, a Hajduk Istru, koja ga je već šokirala ove sezone; evo gdje gledati utakmice

02.03.2024 u 11:21

Bionic
Reading

Ovog se vikenda, uz jednu utakmicu u ponedjeljak, igra 25. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige. Prvi će na teren od 15 sati Slaven Belupo i Lokomotiva, a potom, od 17.10 sati počinje i sraz Hajduka i Istre 1961

SLAVEN BELUPO - LOKOMOTIVA (15 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Nogometaši Slaven Belupa od 15 sati na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš ugostit će Lokomotivu u sklopu 25. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. Domaćini su već tri utakmice bez pobjede, a ovaj sraz najavio je strateg koprivničke momčadi Roy Ferenčina.

'Znamo da je Lokomotiva u dobroj formi. Poletna su, mlada i trkački jaka momčad, ali mi vjerujemo u nas i uzdamo se u naše snage. Imali smo nekoliko dobrih sastanaka u razdoblju iza nas i zaključili što nije bilo dobro u posljednjim utakmicama. Vjerujem da su dečki sve shvatili i da ćemo se sutra pokazati u pravom svjetlu'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Zanimljivo oba ovosezonska dvoboja ovih momčadi završile su pobjedama gostiju.

HAJDUK - ISTRA 1961 (17.10 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Hajduk je u utrci za naslov prvaka. No, u pet utakmica nastavka sezone, ima samo dvije pobjede i Karoglanova momčad više nema pravo na kiks. S time da je i Istra 1961, koja je današnji gost na Poljudu, u prvom srazu ove sezone šokirala Hajduk.

'Očekujem dobru Istru. To je jako dobra ekipa, bilo je pitanje trenutka kada će proigrati. Čeka nas teška utakmica, tri utakmice zaredom nismo kući pobijedili Istru. Učili su me da nikad ne kažem da moramo pobijediti, ali moramo pobijediti. Moramo se fokusirati na nas. Ja sam uvijek fokusiran na nogomet, da budemo bolji i podignemo igru', rekao je trener Hajduka Mislav Karoglan.

Novi strateg Puljana Paolo Tramezzani bivši je trener Hajduka, ali i Karoglan je sezonu počeo na klupi Istre 1961.

'Nabrijani su svi na Hajduk. Mi smo magnet, punimo stadione. Moramo biti bolji i čvršći, imati prkosa, moraš biti gladan i željan za igrati za Hajduk. Na treningu moraš to pokazivati, kao i na utakmicama ako želiš biti prvak', zaključio je Hajdukov trener.

Tramezzani je ranije u karijeri vodio Hajduk. Klupu Splićana preuzeo je u siječnju 2021. te je vodio momčad do kraja sezone u kojoj je Hajduk završio na četvrtom mjestu.

'Bio sam trener Hajduka i za mene je to bilo jedno lijepo iskustvo. Poželio bih svakom treneru da doživi takvu momčad i klub, ali danas je samo Istra u mom srcu. Ovo je za mene i za moju ekipu jedna posebna utakmica', rekao je talijanski strateg, koji bez obzira na emociju, prema bivšem klubu neće imati popusta.

' Za ovu utakmicu se pripremamo jednako kao i za sve ostale, jednako nam je važna. Hajduk igra kod kuće, pa znamo da će htjeti okrenuti igru na svoju stranu, a mi znamo što nam je činiti. Neće biti lako, ali moramo biti hrabri i spremni smo za susret', dodao je Tramezzani.