SUPERSPORT HNL - 25. KOLO

Karoglan potvrdio problem s jednim od ključnih igrača, ali i tvrdi: Mi smo gigant

01.03.2024 u 17:56

Bionic
Reading

Nakon uspješno odrađene zadaću protiv Varaždina i pobjede 5:0 u utakmici četvrtfinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, nogometaši Hajduka okrenuli su se prvenstvenim obvezama. Ove suobte od 17.10 sati na Poljud im dolazi Istra 1961

Iako je Hajduk u Kupu pobijedio Varaždin 5:0, kod Splićana ne smije biti opuštanja jer u 25. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige jer u goste im dolazi Istra 1961 (subota, 17.10 sati, MAXSport 1, MAXtv), koja je u zadnja tri gostovanja na Poljudu upisala pobjedu i dva remija.

No, Hajdukov trener Mislav Karoglan svjestan je da za ostanak u utrci za naslov prvaka, Istra prema Puli ne smije odnijeti ni boda.

'Očekujem dobru Istru. To je jako dobra ekipa, bilo je pitanje trenutka kada će proigrati. Čeka nas teška utakmica. Tri utakmice zaredom Hajduk nije kući pobijedio Istru. Učili su me da nikad ne kažem moramo pobijediti, ali moramo pobijediti', rekao je Karoglan, koji je na početku sezone vodio baš Istru, te odgovorio očekuje li 'bunker' gostiju?

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Nisam siguran koliko će oni biti u niskom bloku. Ima tu i presinga, bloka, igrača koji dobro čitaju neke stvari. Momčad Istre je predugo naslonjena na posjed da ne bi to bilo i dalje. Kolega im je dao talijansku disciplinu i akcenat na prekide. To on radi vrhunski. Ne možeš iščupati identitet ekipi. Njihovi stoperi će igrati, vezni igrači isto. Imaju dubine s Ekongom, Vukom i Ercegom'.

Ima li Paolo Tramezzani veći motiv nego vi?

'Igrati protiv Hajduka je najveća motivacija. Nemam problem u tom smislu. Jednako sam motiviran da igram s Postirama i s Istrom. Imam kvalitetne odnose s mnogim ljudima u Puli'.

Ante Erceg će sigurno biti motiviran...

'Nabrijani su svi protiv Hajduka, jer mi smo magnet. Punimo stadione, protiv nas svi vole igrati. Moramo shvatiti neke stvari i osobno. Jednostavno, moraš biti 'vruć' kada igraš za Hajduk. Imati prkosa. Igrači su dokazali i zadnji put kako mogu podići ritam utakmice i bez toga ne možeš biti prvak. Mi smo prevelik klub, mi smo gigant'.

Potvrdio je Karoglan da za ovu utakmicu neće konkurirati Nikola Kalinić i Šarlija, dok je Brekalov nastup upitan zbog udarca u butni mišić.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport