VATERPOLO RAPSODIJA

Fantastični Loren Fatović na sva usta hvali Mađare, a navijačima je poslao jasnu poruku

13.01.2024 u 08:21

Bionic
Reading

Teško je izdvojiti junaka jučerašnje velike pobjede hrvatske vaterpolske reprezentacije protiv Grčke 13-8 i plasmana u polufinale Europskog prvenstva.

Jedan od njih je sjajni Loren Fatović čije će napadačke minijature biti potrebne i u polufinalnom susretu protiv pomlađene ekipe Mađarske.

'Potpuno zaslužena pobjeda u jednoj jako teškoj utakmici. Možda rezultat na kraju vara, a nismo se mogli opustiti do zadnje tri minute jer je Grčka vrhunska ekipa. Odigrali smo u drugom poluvremenu odličnu obranu s Bijačem na golu. Imali smo fantastičnu podršku navijača. Siguran sam da će tako biti i protiv Mađarske. Ta nam podrška puno znači, navijači nas nose. Uz ovakvu obranu i publiku možemo napraviti velike stvari', kaže Loren fatović i dodaje:

  • +38
Hrvatska - Grčka, EP vaterpolo, 12.1.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Mađari su i u grupi i sad protiv Srbije pokazali koliko su dobri. Igraju vrhunski vaterpolo. Vidi se da su najuigraniji, gotovo su svaki vikend na pripremama u Budimpešti, to su većinom juniorski svjetski prvaci i pokazuju da su vrhunski igrači već sad. Ipak, uz ovakvu obranu možemo igrati s njima.'

Podsjetimo, polufinale protiv Mađara igrat će se u nedjelju. Najvjerojatniji početak susreta je u 18.30 sari, ako LEN prihvati molbu Hrvatskog vaterpolskog saveza.