ep u karateu

Fantastični Anđelo Kvesić teško ozlijeđen osvojio europsku broncu u karateu: Da sam slušao doktore...

25.03.2023 u 13:48

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Anđelo Kvesić osvojio je brončano odličje u teškoj kategoriji (+84 kg) na Europskom prvenstvu u karateu u španjolskom gradu Guadalajari

Iako se zbog ozljede gležnja do posljednjeg trenutka nije znalo hoće li uopće otići na EP, Anđelo Kvesić je danas osvojio već šestu medalju u povijesti EP-a. Kvesić je u borbi za broncu pobijedio Turčina Fatiha Sena 7-3.

Bilo je tu mnoštvo zapaženih udaraca i karate tehnika. Udarcem nogom u glavu Kvesić je polovicom borbe ostvario uvjerljivo vodstvo. Ali, 50-tak sekundi prije kraja na isti način Sen je izjednačio, ali vrlo brzo naš je reprezentativac još jednim 'mawashijem' došao do nedostižne prednosti.

'Sretan zbog ove osvojene medalje u posebnim okolnostima', rekao je 27-godišnji osvajač sada šest seniorskih medalja u povijesti Europskih karate prvenstava.

'Ovo mi je najdraža od svih do sad osvojenih bronci s obzirom na način kako je do nje došlo', kazao je Kvesić te pojasnio:

'Medalja je tu, možda je zvučalo ludo, ali ja sam opet išao po zlato. Bez obzira na tešku ozljedu gležnja koja se dogodila prije 25 dana. Bio je to jedan novi izazov za mene. Uspio sam na kraju, zadnji bod sam napravio upravo s tom nogom. Da sam slušao doktore, to bi bila operacija i tri mjeseca oporavka, bez operacije dva do tri mjeseca dok se to zakrpa. Opet kažem, hvala Branimiru Vajdi, koji je odradio vrhunsku rehabilitaciju. Uz moju ludu volji i želju, bila je to dobitna kombinacija. Znao sam da sam danas kvalitetniji i bolji od njega i da ću to privesti kraju. Izvukao sam svoj maksimum!'

Prošle godine je osvojio pojedinačno zlato u Gaziantepu, a prije dvije godine ekipno zlato u Poreču. Ima još četiri europske, dvije svjetske bronce, srebro s Europskih igara u Minsku, te sa Svjetskih igara u američkom gradu Birminghamu prošle godine.

Hrvatska karate vrsta ovoga vikenda bori se za još niz medalja. Enes Garibović rano poslijepodne - za zlato u poluteškoj kategoriji (-84 kg) s Talijanom Micheleom Martinom, a hrvatska ženska reprezentacija u borbama (Mia Greta Zorko, Lucija Lesjak, Lea Vukoja, Sadea Bećirović) u finalu EP-a večeras se sastaje s Njemačkom.

Sutra mušku ekipu u borbama očekuje dvoboj za broncu s Crnom Gorom.

Daniela Topić je u finalu parakaratea za osobe s intelektualnim poteškoćama, a Stipe Barić na istom stupnju natjecanja već je osvojio broncu.

EP u Španjolskoj završava sutra, sudjeluje nešto manje od 500 natjecatelja iz 48 zemalja.