SJAJNA PREOBRAZBA

Evo zašto je F1 divljak postao jedan od najboljih vozača!

19.11.2013 u 16:53

Bionic
Reading

Romain Grosjean priznaje da mu puno pomažu posjeti psihologu i da su zaslužni za odličnu formu koju pokazuje u posljednjim utrkama

Francuski 27-godišnji vozač prošle je sezone bio na glasu kao najopasniji čovjek pokraj kojeg se možete naći na startu utrke Formule 1. Imao je čitav niz sudara i odustajanja u prvim krugovima, a sve je kulminiralo u Belgiji, kada je njegova neopreznost na startu dovela do masovnog sudara. Kažnjen je jednom utrkom zabrane nastupa, što je najteža kazna jednom vozaču viđena u zadnjih 15 godina sporta.

Ove godine Grosjean je čini se ipak pobijedio svoje probleme u glavi. Izazvao je tek jedan sudar u Monaku, kada se neoprezno zabio u Ricciarda na izlasku iz tunela, ali nakon toga vozi sve bolje i bolje. Sve češće je na pobjedničkom postolju, a u zadnje vrijeme predstavlja jedinu prijetnju Red Bullu.

Tajna njegove preobrazbe je u odlascima psihologu, koji su mu priznaje, mnogo pomogli.

'Zbilja mi se sviđa. Nastavit ću s tretmanima, jer me čine boljom osobom u svakodnevnom životu, a to se osjeća i na utrkama,' kaže Romain Grosjean, a posebno su zadovoljni njegovi šefovi u Lotusu:

'Znali smo da je jako brz, možda i prebrz za svoj bolid. Ali sad su se stvari promijenile. Postao je otac i postigao visok nivo samopouzdanja što pokazuje na stazi. Sad je prokleto dobar vozač, jedan od tri ili četiri najbolja trenutno. Mislim da su odlazak Kimija i stvari koje su se posložile u njegovom osobnom životu dovele do promjene,' smatra Eric Boullier, ravnatelj Lotusa.