KRENULE SU PROGNOZE...

Evo tko ima najveće šanse za naslov na SP-u, tko će igrati u finalu i kako u cijeloj priči stoji Hrvatska!

01.06.2018 u 19:15

Bionic
Reading

Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusji sve je bliže pa sada kreću prognoze znanstvenika, baba vračara, proroka i drugih nogometnih 'stručnjaka' oko toga tko se može okititi titulom prvaka

Ekonomisti sa sveučilišta u Innsbrucku objavili su rezultate istraživanja prema kojima je relativno najveća vjerojatnost da će reprezentacjia Brazila osvojiti naslov na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

'Brazil ima najveće šanse za pobjedu - vjerojatnost da će postati svjetskim prvakom je oko 16,6 posto, a slijedi Njemačka s 15,8 posto te Španjolska i Francuska s 12 posto. Najvjerojatniji finale je Brazil - Njemačka', objavili su ekonomisti s Instituta za matematiku i statistiku Sveučilišta u Innsbrucku Christoph Leitner i Achim Zeileis.

Njihova se analiza zasniva na koeficijentima 26 vodećih kladioničarskih tvrtki u svijetu. U analizu su ušli i podaci o individualnim i privatnim okladama zaključenima na dvije online platforme.

Objedinivši te podatke, znanstvenici su došli do zaključka koji se značajno ne razlikuje od predviđanja mnogih ljubitelja nogometa.

  • +24
Hrvatska - Meksiko 1:3, SP 2014. Brazil Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Vodeću četvorku slijede Belgija i Argentina s osam odnosno sedam posto vjerojatnost osvajanja titule, koja je za sve druge sudionike prvenstva znatno manja od pet posto.

Brazilu se u finalu s Njemačkom daju šanse od 50,6 posto, a Njemačkoj 49,4 posto. Statistički najizglednije poluzavršnice su Brazil - Francuska i Njemačka - Španjolska.

Njemački golovi na World Cupu 2014. Izvor: Društvene mreže

Hrvatska je u analizi austrijskih ekonomista na 11. mjestu po vjerojatnosti osvajanja titute svjetskog prvaka.

Najmanje šanse daju se Panami, ispred koje su Saudijska Arabija, Tunis i Iran.

  • +27
Pripreme hrvatske nogometne reprezentacije Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX