TUGA U SVLAČIONICI

Evo što sada pričaju bahati mađarski vaterpolisti!

31.07.2017 u 07:01

Bionic
Reading

U subotu su se hrvatski vaterpolisti okitili svjetskim zlatom, a taj pothvat je i dalje tema u Lijepoj našoj. Zanimljivo je zato pročitati i izjave mađarskih igrača koji su uoči finala bili uvjereni u svoju pobjedu, ali...

Bahatost im je stigla na naplatu. Mađarski vaterpolisti su mislili da je zlato njihovo, da ne mogu zakazati i da ishod finala ovisi samo o njima. O kako su se prevarili... Hrvatska im je očitala lekciju, i to na njihovom bazenu, pred više od sedam tisuća mađarskih navijača.

Prije utakmice razmetali su se izjavama u kojima se uopće nisu obazirali na kvalitetu Hrvatske, a sada su u svojim medijskim istupima bili skromni. Odjednom su zadovoljni i sa srebrom.

'Veliko hvala navijačima, što su bili uz nas. Mislim da smo postigli vrlo dobar rezultat. Prije smo mi bili bolji, sada su bili Hrvati. Vratili smo se nakon velikog zaostatka i dobili smo dva nesretna gola. Takav je sport. To je sreća koja je bila na njihovoj strani. Bez obzira na finale za sve nas je ovo bilo pozitivno iskustvo', rekao je Norbert Hosnyánszky.  

  • +9
Hrvatska Mađarska finale SP-a Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Želio sam zlatnu medalju. Imam 33 godine, kraj je sve bliže i bilo bi lijepo otići sa zlatom. Zvučim razočarano iako moramo biti sretni. Bilo je to neponovljivo iskustvo, želim se zahvaliti svima koji su nas podržavali, ovo se pamti cijeli život,' dodao je Ádám Decker.

  • +3
Hrvatski navijači na finalu u Budimpešti Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

 'Počeli smo jako loše, a povratak nam je uzeo toliko energije da nismo izdržali. Hrvati su bili malo bolji. Borili smo se do kraja, nismo odustajali, ali je činjenica da je loš početak odlučio utakmicu,' izjavio je Vamos Márton koji je proglašen najboljim igračem prvenstva.

  • +3
Slavlje hrvatskih vaterpolista nakon titule Izvor: Reuters / Autor: LASZLO BALOGH