FARIED ZA TPORTAL

Evo što nam je zvijezda NBA kazala o bih. centru Nurkiću

16.05.2016 u 14:55

Bionic
Reading

Kenneth Faried, snažni krilni-centar momčadi Denver Nuggets, tijekom proteklog vikenda posjetio je Berlin gdje je bio gost Eurolige na završnom turniru na kojem je slavila momčad ruskog CSKA

S obzirom na to da 203 cm visoki Faried u Denver Nuggetsima dijeli svlačionicu s dva košarkaša s ovih prostora, zanimalo nas je njegovo mišljenje.

Naravno, riječ je o reprezentativcu BiH Jusufu Nurkiću koji se u NBA uputio iz zagrebačke Cedevite te krilnom-centru iz Srbije Nikoli Jokiću koji je u svojoj rookie sezoni – oduševio.

'Znam otkud su u NBA otišli Jusuf i Nikola i često s njima razgovaram. Oba igrača imaju po mom mišljenju jako velik potencijal, dobro rade i na njih se ozbiljno računa u klubu. U tzv. razvojnom programu s njima se jako dobro radi', kazao je za tportal.hr Faried.

Na pitanje je li 213 cm visoki Nurkić usprkos ozljedi koju je imao pokazao napredak u svojoj drugoj sezoni kazao je:

'Vjerujte mi da jako dobro znam kako Jusuf naporno radi na svojoj igri s naglaskom na tehniku. Kada se oporavio od ozljede, vidjelo se kako puno lakše dolazi do koša i nekako je sigurniji u sebe. Mislim da samo tako treba nastaviti i čeka ga lijepa i uspješna karijera u NBA-u', završio je Faried.

Nema sumnje kako je ovo dobra vijest i za novog bih. izbornika Damira Mulaomerovića kojem bi, ako ga ozljede zaobiđu, snažni Nurkić trebao biti jedan od nositelja.