REAKCIJE IZ BAZENA

Evo što kažu naši vaterpolisti nakon novog velikog uspjeha

15.02.2024 u 20:45

Bionic
Reading

U polufinalnoj drami protiv Francuske u Dohi, Hrvatska je slavila nakon raspucavanja peteraca sa 17:16 (11:11) i plasirala se u još jedno finale, a komentar su nakon toga dali naši vaterpolisti

'Francuska je uistinu fantastična momčad, sjajno su posloženi. Imali smo u završnici tri gola prednosti, ali smo potom primili lagano dva pogotka. Što se dogodilo? Ne znam, fizička iscrpljenost, mentalno smo pali. Ali, to je polufinale i bez obzira na suparnika ne postoji u toj fazi turnira lagana utakmica. Krvarili smo, ali smo na mišiće izvukli ovaj polufinalni susret. Uvjeren sam da je u nama još ostalo goriva za finale', rekao je Ante Vukičević za HRT.

Veliki hrvatski heroj na samom kraju bio je pričuvni vratar Mate Anić koji je obranio ključni peterac.

'Ovo je ostvarenje snova. Znam koja je moja uloga u momčadi i znao sam, ako bude potrebno, da ću morati pomoći na ovaj način. Tako sam se pripremao i ovo nije slučajnost. Kako sam obranio? Instinkt, ništa drugo, do zadnjeg trenutka nisam znao na koju ću stranu otići', poručio je Anić.

  • +10
Slavlje vaterpolista i navijača, SP vaterpolo: Hrvatska - Francuska, 15.2.2024. Izvor: Pixsell / Autor: David Damnjanovic/PIXSELL

Bit će to četvrti nastup Hrvatske u finalu. Dosad ima dva naslova prvaka, iz Melbournea 2007. i Budimpešte 2017. godine, dok je u Kazanju 2015. bila srebrna.

'Nema sada smisla previše analizirati polufinale jer nas čeka finale. Tome se moramo okrenuti i sigurno imamo šansu uhvatiti zlato, poručio je Loren Fatović.