sudačka analiza

Evo što je o penalima za Dinamo, ali i onom protiv Hajduka rekao bivši nogometni sudac Mario Strahonja

18.10.2021 u 21:15

Bionic
Reading

Od petka do nedjelje odigrano je 12. kolo Hrvatski Telekom Prve lige, a osim po odličnom nogometu i dva suprotna poluvremena u derbiju Rijeke i Dinama (3:3), ovo će se kolo pamtiti i po porazu Hajduka 2:0 kod Šibenika

Na derbiju između Rijeke i Dinama vidjeli smo dva penala, oba dosuđena za Modre, no HRT-ov stručni komentator, zadužen za sudačke odluke, Mario Strahonja, potvrdio je da su odluke suca Igora Pajača bile ispravne.

'Imao je izuzetno zahtjevan derbi kola. Velik kompliment njemu i cijelom timu, dobro su funkcionirali on i VAR soba te ih je dobro pripremio. U 57. minuti bio je kazneni udarac - sudac izvrsno postavljen, jasno se vidi udaranje igrača s leđa i čisti kazneni udarac. Što se tiče drugog, sucu je bilo teže za vidjeti, ali zato postoji VAR soba da mu da drugu priliku. Obrambeni igrač ide svjesno nogom u blok, a ako svjesno idete nogom prema naprijed, morate paziti i na ruke te je sudac dobro dosudio. Obje odluke pravedno dosuđene', prokomentirao je Strahonja, uz dodatak kako je i Pajač opravdano poništio Oršićev gol, kojem je prethodio Ivanušecov prekršaj.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel, Arenasport
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel, Arenasport

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

No, za razliku od Pajača, kritiku je dobio sudac Zdenko Lovrić, koji je sudio okršaj na Šubićevcu, između Šibenika i Hajduka.

'Generalno nije loše sudio, ali ostat će gorat okus kaznenog udarca koji nije trebao biti dosuđen. Bio je dosta dobro postavljen i možda je iz njegovog kuta izgledao kao penal, ali potpuno je jasno da napadač pokušava iznuditi kazneni udarac', jasan je bio Strahonja.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport