SVI PRIČAJU O ŠVEĐANINU

Evo što je Gennaro Gattuso rekao za Zlatana Ibrahimovića koji je srušio rekord koji je stajao još od Drugog svjetskog rata

23.11.2020 u 13:36

Bionic
Reading

U derbiju osmog kola talijanskog nogometnog prvenstva Milan je na gostovanju pobijedio Napoli sa 3:1 vrativši se na vrh ljestvice Serie A, a domaći trener Gennaro Gattuso nahvalio je gostujućeg golgetera

Zlatana Ibrahimovića koji je opet srušio neke rekorde u prvenstvu 'Rossoneri' su poveli u 20. minuti golom Zlatana Ibrahimovića, a isti je igrač u 54. minuti povećao prednost gostiju. Dries Mertens je vratio Napoli u život u 63. minuti. U posljednjim trenucima susreta Jens Hauge je potvrdio pobjedu Milana.

'Milan čvrsto vjeruje u Ibru, vjeruje 100 posto u ono što on radi. Mislim da je mnogo jači nego prije 10-12 godina', izjavio je Gattuso za svojeg bivšeg sugrača iz Milana Ibrahimovića s kojim je 2011. donio zadnju titulu klubu sa San Sira.

Šveđanin je srušio i jedan rekord, postao je najstariji igrač u Serie A koji je zabio dvoznamenkasti broj golova u prvih osam kola prvenstva, a prestigao je po tome Lazijevog Silvija Piola koji je bio najstariji s takvim učinkom i to u sezoni 1942/43. i imao je tada tek 29 godina.

  • +9
Zlatan Ibrahimović u dresu Milana Izvor: EPA / Autor: CESARE ABBATE

Dakle, Ibra je za deset godina podigao dobnu granicu. Što se tiče Milana, Ibrahimović je izjednačio učinak bivšeg 'rossonera' Gunnara Nordahla, također Šveđanina, koji je isto došao do brojke od 10 golova poslije osam kola, a ispred je samo Marco van Basten s 12 pogodaka (1992/93.).

Ibri je to bila tek šesta utakmica, jer je dvije propustio zbog koronavirusa. U svakoj je zabio te je tako ušao u odabrao društvo, jer je je još samo trojici nogometaša u povijesti uspjelo poentirati u dvakoj od svojih prvih šest odigranih susreta na početku talijanskog prvestva. To su Gabriel Batistuta (Fiorentina, 1994/95), Christian Vieri (2002/03, Inter) i Krzysztof Piatek (Genoa, 2018/19.).

Inače, Milan je objavio kakvo je stanje najboljeg igrača s ozljedom koju je zadobio protiv Napolija: 'Magnetska rezonanca potvrdila je ozljedu tetive mišića na bedru lijeve noge, zbog koje Zlatan Ibrahimović mora mirovati najmanje deset dana, kada će biti nova kontrola.'