O KRAJANU NI RIJEČI

Evo što je Ćorić poručio hrvatskim tenisačima koji su igrali u Osijeku

06.02.2017 u 12:28

Bionic
Reading

U prvom kolu Davis Cupa u Osijeku Hrvatska je poražena od Španjolske 2:3, a putem društvene mreže oglasio se Borna Ćorić koji nije igrao

Hrvatska je očekivano izgubila od Španjolaca, ali je pružila iznenađujuće jaki otpor te došla korak do senzacije. Naša reprezentacija bila je oslabljena neigranjem Marina Čilića, Borne Ćorića, Ivana Dodiga, a poslije finala 2016. u mirovinu se vratio Ivo Karlović.

Izbornik Željko Krajan nije imao prevelikog izbora, a na popisu nije bilo niti jednog tenisača koji je među 200. na svijetu. No oni koji su dobili priliku su je iskoristili (Franko Škugor, Ante Pavić, Nikola Mektić, Marin Draganja). Nakon završetka dvoboja oglasio se i Ćorić.

'Bravo za Franka, Antu, Nikolu i Marina! Svaka čast na borbenosti, bili ste jako blizu. Bravo i za Osijek, atmosfera je bila nevjerojatna', napisao je Ćorić koji tako u svojem postu nije spomenuo izbornika Krajana.

Inače, mladom Zagrepčaninu mnogi su zamjerili što se nije stavio na raspolaganje izborniku Krajanu koji je s druge strane povrijedio mladog tenisača prošle godine tako što ga nije stavio na popis za finalni dvoboj s Argentinom u Zagrebu, jer je smatrao da se Ćorić nije dovoljno brzo oporavio od ozljede da bi bio spreman.

Ćorića je to pogodilo, a na kraju svega ispašta reprezentacija. Ne samo njegovim neigranjem, nego i zbog izostanka Marina Čilića.

No u Davis Cupu je normalno da oni najbolji ponekad izbjegavaju obveze svoje reprezentacije. Tako je u prvom kolu Davis Cupa u akciji bio samo jedan tenisač koji je među 14 na svijetu (Novak Đoković). Ostali su svoj izostanak opravdali umorom, ozljedom, nedostatkom motiva...