OVOG ČETVRTKA OD 21 SAT

Evo s kojih 11 igrača Dinamo ide po pobjedu protiv jakog PAOK-a

07.03.2024 u 06:16

Bionic
Reading

Nogometaši zagrebačkog Dinama odradili su u srijedu navečer posljednji trening uoči večerašnjeg prvog ogleda osmine finala Konferencijske lige protiv PAOK-a.

Modri su trenirali na stadionu Maksimir, a već uobičajeno trening je za novinare bio otvoren prvih 15 minuta.

Dinamov trener Sergej Jakirović ne može računati na ozlijeđene Marka Bulata i Japanca Takuya Ogiwaru koji imaju problema s gležnjevima. Podsjetimo, neće biti niti Arijana Ademija, Ronaela Pierrea-Gabriela i Frana Brodića, koji nisu prijavljeni za nastup u Konferencijskoj ligi. No, ostatak momčadi je spreman za ogled s grčkim sastavom.

Prema vijestima koje stižu iz Maksimira, neće biti previše promjena u Dinamovom sastavu. Na vratima bi trebao biti Ivan Nevistić, u posljednjoj liniji Stefan Ristovski, Maxime Bernauer, Kevin Theophile-Catherine i Mauro Perković, u vezi Josip Mišić, Petar Sučić i Martin Baturina, na krilima Takuro Kaneko ili Dario Špikić, te Arber Hoxha, a u vrhu napada Bruno Petković.

'Imamo tri igrača koji nisu prijavljeni, neće biti Bulata i Ogiware, ostali su tu na dispoziciji. Možda će biti jedna ili dvije promjene, pred utakmicu ćemo donijeti odluk', kazao je Jakirović uoči posljednjeg treninga.

PAOK je svoj zadnji trening odradio u svom trening kampu u Solunu prije puta za Zagreb.

Grčki mediji navode kako je trening trebao početi u 11 sati, ali su igrači izašli na travnjak pola sata kasnije. Rumunjski stručnjak Razvan Lucescu zadržao je svoje igrače u svlačionici oko 30 minuta razgovarajući s njima.

Trening su propustili tanzanijski napadač Mbwana Samatta i pričuvni vratar Živko Živković. Izvan stroja su i nigerijski branič William Trost Ekong, te grčki branič Giannis Michailidis.

Trost Ekong je na nedavnom afričkom Kupu nacija, na kojem je Nigerija poražena u finalu od Obale Bjelokosti, proglašen za najboljeg igrača prvenstva i njegov izostanak predstavlja veliki hendikep za grčki sastav. Posebice što je izvan stroja i njegov partner na stoperskim pozicijama, Michailidis.

Grci navode kako Lucescu može računati samo na dvojicu srednjih braniča. Tako bi protiv Dinama stoperski par trebali biti Tomasz Kedziora i Konstantinos Koulierakis. Samatta je u zadnjem ligaškom susretu protiv Lamije osjetio zatezanje u mišiću kvadricepsa, a ako on neće biti spreman priliku bi mogao dobiti 18-godišnji Stefanos Tzimas.

Inače, Samatta je u svojoj domovini nedavno izgradio džamiju koja može primiti oko 5.000 vjernika. To je bio njegov poklon sunarodnjacima.

Zanimljiv je podatak kako od proglašenja hrvatske neovisnosti Dinamo, Hajduk, Rijeka i Osijek u 22 utakmice niti jednom nisu slavili protiv nekog grčkog kluba.