potpisao novi ugovor

Evo koliko milijuna Leipzig sad traži za Danija Olma te koliko će Dinamo zaraditi

02.06.2023 u 11:35

Bionic
Reading

Nakon što je objavljena vijest kako je Dani Olmo potpisao novi ugovor s njemačkim RB Leipzigom, objavljeni su i neki zanimljivi financijski detalji

Tako se doznaje kako je 25-godišnji španjolski reprezentativac Dani Olmo, koji se igrači afirmirao u zagrebačkom Dinamu, potpisao novi ugovor s Leipzigom do ljeta 2027. godine.

Doznaje se kako će novim ugovorom Olmo biti vezanom posebnom izlaznom klauzulom od čak 60 milijuna eura. U usporedbi s onom koja je stajala u prvom ugovoru (30 milijuna eura) to je duplo povećanje kojim su se čelnici kluba osigurali. Naime, stari ugovor je Olmu ispitivao u ljeto 2024. godine i pregovori su se značajno odužili (zanimanje za njega pokazali su Barcelona, Real i Bayern, o.a.), ali ostaje dojam da su sve strane zadovoljne. A bit će zadovoljni i čelnici u Dinamu kojem pripada 20 posto zarade od idućeg transfera.

Detalje o ugovoru i odšteti prvi je objavio stručnjak za transfere Fabrizio Romano koji je napisao:

'Leipzig je uložio velike napore da produlji ugovor s Olmom. On je ključni igrač kako bi se privukli novi igrači u klub i sada ima najveću plaću. Također, novi ugovor uključuje odštetnu klauzulu od 60 milijuna eura koja vrijedi od sljedeće sezone', napisao je Romano.

Koliko će plaću Olmo imati novim ugovorom nije poznato, ali u Dinamu trljaju ruke jer u slučaju da neki veliki klub otkupi njegov ugovor dodatno će zaraditi na bonusima. U svakom slučaju u Maksimir će, uz onih 19 milijuna eura koliko su dobili u zimu 2020. - kad-tad stići dodatna milijuna zarada koja bi mogla doseći oko šest milijuna eura. Uz dodatak kako je dio bonusa već isplaćen i uz odštetu dosegnuo je ukupno gotovo 30 milijuna eura (broj odigrnaih utakmica, ulazak Leipziga u grupnu fazu Lige prvaka...). Čini se da je Olmo zasad ispao najbolje ulaganje Dinama u povijesti.