nakon astane

Evo koliko će Dinamo zaraditi ako prođe dalje u Europi; u ždrijebu prijete velikani

01.12.2023 u 10:32

Bionic
Reading

Nakon što su nogometaši Dinama pobijedili Astanu gostima otvorila im se mogućnost da ipak zaigraju u nokaut fazi Konferencijske lige

Kao što je poznato, Dinamu u utakmici posljednjeg 6. kola Konferencijske lige – kad na Maksimir 14. prosinca dolazi Ballkani – za drugo mjesto u skupini odgovara i remi. Poraz naravno nije opcija za Dinamo i trenera Sergeja Jakirovića jer u tom slučaju ispada iz Europe…

Tako bi se tzv. 'utakmice sezone' kod Astane – na kojoj su golove zabili Vidović i Japanac Kaneko - zaista mogla pokazati ključnom.

>> Česi itekako pomogli Dinamu; evo što Modrima treba za osvajanje drugog mjesta

Ukratko, prvo mjesto u skupini vodi izravno u osminu finala, a Dinamo kao drugoplasirana momčad skupine može u šesnaestinu finala Konferencijske lige.

Kad su potencijalni protivnici Dinama u pitanju to su trećeplasirane momčadi iz grupne faze Europske lige.

A to bi iz skupine A mogli biti Olympiacos ili TSC Bačka Topola. Iz skupine B otvara se kombinacija da se Dinamo opet susretne s grčkim AEK-om ili možda Ajaxom u koji je prodan Josip Šutalo.

Kad je skupina C Europske lige u pitanju tu ima puno kombinacija jer trenutačno sva četiri kluba završiti na trećem mjestu (Betis, Aris Limasol, Rangers i Sparta), a iz skupine D otvara se prostor da izvuku Sturm ili Rakow.

Zatim se otvara mogućnost da iz skupine E Dinama igra protiv belgijskog Uniona ili LASK-a, a iz skupine F protiv Panathinaikosa ili Maccabi Haife.

I za kraj od svih mogućih kombinacija iz skupine G bi to mogao biti švicarski Servette, a iz skupine H postoje kombinacije s dva kluba (Qarabag ili Molde).

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati

U svakom slučaju Dinamo, ako izvuče remi protiv Ballkanija, čeka jako zanimljiv ždrijeb koji bi mogao donijeti i jako atraktivnog protivnika i dodatnu zaradu.

Iako je Konferencijska liga treće po jačini klupsko natjecanje samo od Uefe je Dinamo ove sezone zaradio oko 5,4 milijuna eura. Plasman u osminu finala donosi još dodatnih 600.000 eura uz dodatak da svaka pobjeda donosi 500.000 eura. Također, drugo mjesto u skupini donosi i bonus od 325.000 eura. Kad se sve zbroji zarada je korektna (oko sedam milijuna eura), ali ostaje žal….

Da se nije dogodio AEK i nesretni poraz, nakon kojeg je smijenjen Igro Bišćan, zaradi bi bila višestruko veća.

Ovako je ostala Konferencijska liga kao utješna nagrada.

  • +44
Astana - Dinamo, Konferencijska liga, 2023/24. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL