lijepo od njih

Evo kako su španjolski mediji pisali o atmosferi na Poljudu, ali i o Marku Livaji; očito su ga 'zaboravili' jer on je sjajan bio i u dresu Las Palmasa

26.08.2022 u 08:40

Bionic
Reading

Izostalo je čudo u četvrtak u Splitu. Hajduk ipak nije uspio iznenaditi Villarreal, te se tako momčad Valdasa Dambrauskasa oprostila od igranja u europskim natjecanjima. Emeryjevi su igrači u uzvratu slavili 2:0, te time potvrdili pobjedu (4:2) iz prve utakmice. No, nije Hajduk podbacio i razočarao

Svjesni su i igrači Hajduka da je Villarreal u ovom trenutku ipak bolja momčad, koja je znala kazniti svaku, pa i najmanju pogrešku. No, iako su ispali, Bili su se prezentirali u dopadljivom izdanju, što je prepoznala i splitska publika, te bez obzira na poraz i ispadanje, zdušno ih bodrila, te im pljeskala čak i pri odlasku s terena.

Tu 'emociju' prepoznali su i španjolski novinari, pa je tako u dnevniku AS upravo navijačima posvećen uvodni dio teksta.

'Sat i pol prije početka utakmice stadion je već bio pun. Dok je počela utakmica, mnogi su navijači Hajduka ostali bez glasa. Drugi put su se 'raspali' već u 3. minuti, kada je Baena izašao sam na Kalinića. Villarrealov veznjak je podbacio i stadion se opet 'tresao'. Hajduk je u tim trenucima gurao kao nikad prije, predvođen Livajom'.

A baš je Marko Livaja apostrofiran u Mundo Deportivu..

'Livaja je bio glavobolja za par središnjih braniča, koji su činili Cuenca i Mandi. Imao je najbolje šanse za Hajduk, ali nedostajalo mu je mirnoće'.

Doduše, čini se da su u Španjolskoj Livaju već zaboravili, jer on je na visokom nivou igrao i u dresu Las Palmasa.

Marca je pohvalila atmosferu na Poljud, ali ipak pohvalila Emeryjevu momčad, koja je ispunila planirano - osiguravši nastup u skupinama Konferencijske lige.

'Emeryjevi momčad je otišla u hrvatski pakao kako bi osigurala prolaz, koji prema rezultatu nikad nije bio pod upitnikom, ali Hajduk je uz veliku podršku navijača prijetio Villarrealu'.

  • +35
Hajduk - Villarreal, play-off Konferencijske lige, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic