kakav gospodin

Trener Villarreala ostao je impresioniran, a to nije lako njemu napraviti: Zbog njih mi je žao što Hajduk više nije u Europi!

25.08.2022 u 23:37

Bionic
Reading

Vodeća momčad španjolske lige, Villarreal, rutinski je odradila posao u uzvratu kod Hajduka, te je nakon pobjede 4:2 u prvoj utakmici, i u uzvratu slavila s dva gola razlike (2:0). S time da je Unai Emery u obje utakmice priliku pružio igračima s manjom minutažom. No, bez obzira na to, iznenađen je izdanjem splitske momčadi

Villarreal, koji je prošle sezone stigao do polufinala Lige prvaka, opravdao je ulogu favorita u ogledu sa splitskim Hajdukom, te je pobjedama u obje utakmice izborio nastup u skupinama Konferencijske lige.

Ipak, bez obzira na obje pobjede, jedan od najvećih trenera današnjice, Unai Emery, biranim je riječima govorio o viđenom na Poljudu.

'Moram ovo reći. Ovo je Europa, ovo je igranje u europskim natjecanjima, i došli smo na stadion gdje smo igrali protiv ekipe bogate prošlosti, u posebnom ambijentu koji kreiraju njeni navijači. Žao mi je da ovakva momčad kao što je Hajduk ostaje bez europskog natjecanja. Ekipa koja ima ovakve navijače i ovako odigra, zaslužuje igrati Europu', sipao je komplimente Emery te je dodao.

'U prvoj utakmici nisam bio zadovoljan igrom. Nismo respektirali suparnika i imali smo problema. Bio sam nezadovoljan jer smo primili drugi gol, a Hajduk je imao priliku zabiti i treći. Hajduk je danas bio jak od početka, ali moja ideja je bila da izađemo jako i zabijemo prije njih. U tome smo uspjeli te se na taj način oslobodili pritiska tribina i rezultata. Tražio sam koncentriranost koju smo danas imali'.

'Ne razmišljam o finalu ovog natjecanja, niti da smo favoriti. Reći ću ono što sam rekao i kada smo bili u polufinalu Lige prvaka prošle sezone, uživamo u ovome. Pa i u ovom susretu i ovoj pobjedi. Možda će Hajduk sljedeće godine igrati Ligu prvaka ili Europsku ligu. Bilo je važno proći, to smo i učinili. Idemo korak po korak, ne smatramo se favoritom'.

Pitali su novinari u Splitu Emeryja, je li Luka Modrić najbolji igrač LaLige?

'Kad vidite njegov CV to je impresivno. Čudesno je kako igra. Zadovoljstvo je kada vidim takve igrače, najbolje ne svijetu na svojim pozicijama. Radio sam i s Rakitićem. Hrvatska reprezentacija je uvijek znala iznjedriti vrhunske igrače, užitak je da su takvi igrači u Španjolskoj', zaključio je španjolski trener.

  • +35
Hajduk - Villarreal, play-off Konferencijske lige, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic