i drugi poraz

[FOTO] Hajduk igrao, ali i 'častio'; Bilima nije pomogao ni prepuni Poljud, jer Villarreal je ipak 'klasa više'

25.08.2022 u 22:54

Bionic
Reading

Iako su se Splićani nadali preokretu, Villarreal nije dopustio iznenađenje, te je nakon domaće pobjede 4:2, ovog četvrtka slavio i na Poljudu. Emeryjeva momčad iskoristila je dva kiksa domaćih i pobijedila i u uzvratu 2:0, te je izborila nastup u skupinama Konferencijske lige

Pred prepunim Poljudom i u odličnoj atmosferi Hajduk je jednako tako odigrao prvo poluvrijeme, ali je u svemu nedostajala egzekucija brojnih prilika. Na drugoj strani u 37. minuti je pogodio Pedraza, a u 56. uz veliku pomoć vratara Hajduka Lovre Kalinića i Chukwueze.

Utakmica je mogla početi šokantno za Hajduk. U 3. minuti je pogriješio Melnjak, a na pladnju je domaću mrežu imao Baena, no vodstvo gostiju je spriječio vratar Hajduka Kalinić.

Nakon toga uslijedila je odlična igra Hajduka u kojoj su se nizale prilike pred španjolskim vratima. U 8. minuti, nakon ubačaja Sahitija, opasno je glavom zaprijetio Livaja, ali je i promašio. U uvodnih sedamnaest minuta Livaja je čak pet puta pucao prema vratima Reine. Nakon pokušaja glavom uslijedilo je lijepo primanje lopte prsima i solidan udarac. Potom je zaprijetio nakon kornera pa lukavo sa središta terena i na kraju, najopasnije u 17. minuti, ali je s 20 metara topovski pucao i malo promašio željeni cilj.

  • +35
Hajduk - Villarreal, play-off Konferencijske lige, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Hajduk je u uvodu utakmice uistinu igrao nadahnuto. Svi su igrači bili rastrčani, Splićani se nisu bojali žestoko napasti prošlosezonskog polufinalistu Lige prvaka. Nakon silnih pokušaja Livaja gostujućeg vratara su testirali Biuk i Sahiti.

Do kraja poluvremena gosti su uspjeli primiriti Hajduk i zaustaviti silne nalete Splićana, a potom su i poveli. U 37. minuti Alfonso Pedraza je uz pomoć vratnice, iskosa, pogodio za 1:0 gostiju i povećanje na ukupnih 5:2. Do kraja poluvremena još je jednom pokušao Livaja, ovaj put iz slobodnog udarca, ali je i tada lopta tek fijuknula pored vratnice.

Nastavak susreta bolje je otvorio Villarreal koji je nakon nekoliko solidnih pokušaja u 56. minuti povećao prednost na 2:0. No, pritom mu je pomogao domaći vratar Lovre Kalinić koji je trebao lakoćom zaustaviti udarac Chukwuezea s vrha šesnaesterca. No, lopta se nekako odbila od Kalinićevih ruku i završila u mreži.

Potom je Villarreal primirio igru, a igrači Hajduka su ostali bez snage i entuzijazma koji ih je vodio kroz prvih 45 minuta. No, i u tom periodu solidne su šanse imali Mlakar i Biuk.

Unatoč silnom trudu Hajduk do kraja nije uspio doći do počasnog gola, a u samom finišu Morales je promašio savršenu priliku za 3:0.

Hajduk se time kao pretposljednji hrvatski klub oprostio od Europe te se do kraja sezone u potpunosti okreće obvezama u hrvatskim okvirima. Jedini predstavnik hrvatskog nogometa u Europi ostaje tako Dinamo u Ligi prvaka.

HAJDUK - VILLARREAL 0:2 (0:1)

prva utakmica 2:4

Stadion Poljud. Sudac: Andris Treimanis (Latvija)

Strijelci: 0:1 Pedraza (37), 0:2 Chukwueze (56)

Hajduk: Kalinić - Mikanović (od 60. Lovrencsics), Awaziem, Elez (od 80. Simić), Melnjak (od 80. Čolina) - Grgić, Fossati (od 67. Vuković) - Sahiti (od 60. Mlakar), Krovinović, Biuk - Livaja.

Villarreal: Reina - Femenia (od 80. Foyth), Mandi, Cuenca, Pedraza (od 80. Pau Torres) - Chukwueze, Parejo, Coquelin (od 46. Capoue), Baena - Lo Celso (od 58. Gerard Moreno), Jackson (od 58. Morales).

Žuti kartoni: Mikanović (Hajduk), Coquelin, Gerard Moreno (Villarreal)

Crveni kartoni: -

Više doznajte OVDJE.