ZVIJEZDE NEVIDLJIVE

Evo kako su Rumunji opalili 'pljusku' moćnom Chelseaju!

07.03.2013 u 20:54

Bionic
Reading

Nogometaši Steaue priredili su iznenađenje u prvoj utakmici osmine finala Europske lige. Pobijedili su na domaćem terenu Chelsea rezultatom 1:0.

Još uvijek aktualni europski prvak ove sezone djeluje neuvjerljivo u europskim utakmicama. Nakon ispadanja iz Lige prvaka Chelsea se jedva provukao u prvoj nokaut rundi Europske lige. Od produžetaka ga je protiv Sparte spasio Hazard u samoj završnici uzvratnog dvoboja.


Da ni u osmini finala neće biti ništa lakše Benitezovim igračima, pokazala je prva utakmica protiv Steaue u Bukureštu. Gostujuća ekipa loše na terenu, a kažnjena je u 34. minuti kada je Raul Rusescu zabio iz penala.

Do kraja dvoboja Chelsea nije bio u stanju ozbiljnije zaprijetiti. Hazard i David Luiz imali su najbolje prilike, no daleko je to bilo od pogotka. Domaći su bili u par navrata vrlo opasni iz kontri i mogli zabiti i drugi pogodak, no i 1:0 uoči uzvrata na Stamford Bridgeu rezultat je kojim Rumunji mogu biti zadovoljni.


Lazio je odlično odradio posao u svojoj prvoj utakmici osmine finala na gostovanju kod Stuttgarta. Ederson je u 21. minuti krasno opalio s ruba kaznenog prostora i tako najavio sigurnu pobjedu gostiju, koji će biti apsolutni favoriti u uzvratu.

U drugom poluvremenu pobjeda Talijana potvrđena je nakon odličnog solo prodora Ogenyja Onazija. U kontranapadu se Nigerijac rutinski prošetao kroz njemačku obranu i sigurno realizirao priliku, za konačnih 0:2.

Podsjetimo, Nijemci imaju još samo Stuttgart u Euroskoj ligi i ovo bi mogao biti oproštaj njihovih predstavnika, koji s druge strane jako dobro guraju u Ligi prvaka.


U prvoj utakmici osmine finala Europa lige nogometaši Anžija iz Mahačkale i Newcastlea odigrali su u Rusiji bez pobjednika i bez pogodaka. Bila je to tvrda utakmica bez pravih prilika, a najbolju polu-priliku propustio je Kamerunac Samuel Eto'o u samoj završnici susreta, kada je bio pomalo sebičan sam pokušao pucati prema golu, umjesto da na drugoj vratnici proigra Lacinu Traorea

Koliko su se teško stvarale prilike govori i podatak da je prvi udarac prema bilo kojim vratima upućen u 39. minuti prvog poluvremena, što je 'rekord' Europa lige u ovoj sezoni.

A do vrijedne pobjede stigao je Fenerbache na gostovanju kod Viktorije Plzen. Česi nisu uspjeli ponoviti senzaciju koju su priredili protiv Napolija, a za konačnih 0:1 strijelac je za tursku momčad bio Webo


Europa liga, osmina finala, 1. utakmice:

Anži – Newcastle 0-0

Viktoria Plzen - Fenerbahçe 0-1 (Webo 81)

Stuttgart – Lazio 0-2 (Ederson 21, Onazi 56)

Steaua Bukurešt – Chelsea 1-0 (Rusescu 34-11m)