GOLIJADA U AMSTERDAMU

Evo kako se Borussija poigrala s Ajaxom

22.11.2012 u 08:28

Bionic
Reading

Dortmundska Borussia protutnjala je Amsterdamom pobijedivši Ajax 4:1 i tako osigurali osminu finala Lige prvaka. Na krilima Götzea, Reausa i Lewandowskog njemački je prvak upisao nove bodove

Njemački prvak je do poluvremena pogocima Marca Reusa, Marija Götzea i Roberta Lewandowskog riješio pitanje pobjednika u susretu skupine D, te ujedno nanio Ajaxu i najteži "poraz" do poluvremena u klupskoj povijesti Lige prvaka. Naime, nikada prije Ajax na poluvremenu utakmice u LP nije primio tri pogotka.

U 8. je minuti prvog dijela Götze po desnoj strani uposlio Reusa, a ovaj iskosa s ruba peteraca poslao loptu ispod vratara Vermeera. Götze se u 36. minuti i sam upisao u strijelce kada je iskoristio dodavanje Nevena Subotića i zabio za 2:0, a konačnih 3:0 na poluvremenu postavio je Poljak Lewandoswski, nakon što je u mrežu pospremio jedan 'otpadak' vratara Vermeera.

U nastavku je, točnije u 63. minuti u igru ušao Ivan Perišić, a četiri minute kasnije Lewandowski je svojim drugim pogotkom, nakon dodavanja Götzea, zabio za 4:0. Konačnih 4:1 postavio je Daniel Hoesen u 86. minuti utakmice, uz pomoć Subotića kojeg je lopta na putu do mreže dirala i neobranjivo završila iza leđa Weidenfellera.