DANAS - 20.45

Evo kako razmišljaju 'kockasti' prije susreta koji moraju dobiti

Bionic
Reading

'Pobjedom protiv Walesa moramo potvrditi bodove osvojene protiv Srbije', jednoglasna je poruka tabora 'Vatrenih', koji večeras igraju novu, podjednako važnu utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu

Hrvatski reprezentativci u ponedjeljak su odradili prvi i jedini trening u Swanseau, a već večeras ih očekuje nastavak kvalifikacija za Brazil. Domaćin je neugodna momčad, pokazali su to preokretom i pobjedom 2:1 protiv Škotske u petak, a njihov izbornik Chris Coleman i protiv Hrvatske želi puni plijen.

'Moramo nastaviti u istom tonu. Normalno da želimo pobjedu, mislim da će biti sve u redu. Dobili smo krila nakon pobjede protiv Srbije. Želimo nastaviti utrku i završiti prvi', poručio je branič kijevskog Dinama Domagoj Vida, koji bi mogao istrčati u prvoj postavi večeras na Liberty stadionu.

'To je na izborniku, ja sam spreman. Najvažnije je da Hrvatska pobijedi, nije važno tko će igrati i zabijati pogotke', rekao je Vida.

Osim Šimunića i Kranjčara, nakon Srbije problema s ozljedom imao je i Ivan Strinić ali naš lijevi bek trebao bi biti spreman za Wales.

'Neće nam biti lako ali mi ćemo dati maksimum i nadam se da ćemo pobijediti. Moramo se koncentrirati na svoju igru i pokušati što prije postići pogodak', naglasio je Strinić.


Večerašnja pobjeda protiv Walesa bitna je zbog utrke s Belgijom, najvećim suparnikom za prvo mjesto u skupini.

'Bit će mrtva trka nas i Belgije. Nemamo pravo na kiks ili opuštanje ali mislim da smo svi dovoljno iskusni i pametni. Moramo iskoristiti to što Walesu fale dva najbolja vezna igrača, to nam ide na ruku. Želimo se vratiti kući s tri boda. Kvalifikacije će brzo proći, moramo se koncentrirati na ovo gostovanje maksimalno', poručio je Ognjen Vukojević