Fantasy liga

Evo kako najlakše otići na finale Lige prvaka u London!

05.03.2013 u 14:37

Bionic
Reading

Prije početka uzvratnih utakmica Lige prvaka ponovno imate priliku posložiti idealnu momčad te osvojiti put na finale Lige prvaka na legendarni Wembley

Kao prvo, da potvrdim svoj kredibilitet. Prošlo sam kolo (dokazuje to i slika) osvojio diobu prvog mjesta u fantasyju Lige prvaka, no ipak sam zbog nekog mutnog pravila završio drugi. Pa pogledajmo kako organizirati momčad za dotično kolo. Osobno mi je najdraži model analize kao iz Malcolma u sredini, poznat kao YES-NO-MAYBE-I DON'T KNOW (DA-NE-MOŽDA-NE ZNAM)... I da, ne morate mi ponavljati pitanje.

losovius
Osobno mi je najdraži model analize kao iz Malcolma u sredini, poznat kao YES-NO-MAYBE-I DON'T KNOW (DA-NE-MOŽDA-NE ZNAM)...  da, ne morate mi ponavljati pitanje.
VRATARI
DA: uvijek isto pitanje za golmane - koji neće primiti pogodak. Podjednako su tome blizu Sirigu, Buffon i Neuer, tako da je svaki pojedinačno dobar izbor. Ipak, Sirigu je najjeftiniji, pa izbor pada na njega. PSG igra bez Ibre, mogli bi se više koncentrirati na obranu, pa bi Sirigu mogao ostati prazne mreže
NE: nikako iz utakmica Borussia - Šahtar, Real - United ili Barca - Milan. Tu mislim da će vrlo vjerojatno sve ekipe postići pogodak.
MOŽDA: Malaga - Porto vuče na malo pogodaka, pogotovo bi se Portov Helton mogao pokazati kao dobar izbor.

OBRANA
DA: kao i za vratare, i kod obrambenih je prva poželjna stvar ne primiti pogodak. Zbog toga se u ekipi treba naći Vidal, koji je zapravo veznjak, pa često i postigne pogodak, a nisu loša opcija niti obrambeni igrači PSG-a, pogotovo bekovi koji bi mogli često ići na polovicu Valencije. Nije isključeno niti staviti pokojeg Bayernova braniča, pogotovo Lahma, koji često zna ići naprijed i asistirati za gol.
NE: zapravo bi trebalo izbjegavati iste igrače i momčadi kao i kod vratara, nema se tu što posebno pametno za dodati....
MOŽDA: postoji jedna kocka, ali je stvarno kocka... Mats Hummels ili Neven Subotić. Naime, Šahtar je u prvoj utakmici pokazao da su slabi nakon prekida, Hummels je dao gol i pogodio prečku, ali nije sigurno hoće li uopće nastupiti. Na isti bi način opasan mogao biti i Subotić

Real Madrid CF - Manchester United FC 1:1

VEZNI RED
DA:
e tu vrijede drugačije pravila! S obzirom na relativno malu cijenu, Borussijin bambastični dvojac Reus-Gotze apsolutni je 'mus', a mislim da slično vrijedi za Bayernove veznjake. Treba li uzeti Kroosa, Mullera ili Riberyja, teško je reći, ali teško se može promašiti s bilo kojim od njih, s time da Muller malo iskače. Od ostalih, u obzir dolaze i Realovi ofenzivni veznjaci, pogotovo Ozil.
NE: Malaga - Porto, Arsenalovi igrači, kao ni oni Uniteda ne čine se kao pravi izbor. Kod obrambenih igrača treba podjednako uzeti u obzir napad i obranu, ali gore spomenuti teško da će se istaknuti.
MOŽDA: Barcelona - Milan… možda, možda! Treba li uzeti nekoga poput Inieste ili pogotovo Fabregasa vjerojatno bi bilo isplativa kocka, ali i dalje kocka, s obzirom kako Barca igra u posljednje vrijeme. Jednako je tako kocka i Milanov Boateng.


NAPAD
DA:
u svakoj je utakmici nakon zimske pauze Lewandowski postigao pogodak, pa bi mogao nastaviti seriju. Ronaldo je protiv Barce u kupu pokazao da je velik kada se od njega očekuje, a i Mario Mandžukić bi mogao utrpati pokoji pogodak. Ako vam je za posljednjeg napadača ostalo malo bodova, dobar su izbor Lucas Moura i Mkhitaryan.
NE: ponovno igrači Malage ili Porta, Arsenala, Celtica, pa čak i Juventusa, koji bi mogao igrati s pola gasa i teško je reći u kojem sastavu.
MOŽDA: Messi, e Messi… Je li došlo vrijeme da najbolji igrač na svijetu pokaže da je najbolji, jedno je pitanje. Drugo je može li Rooney, jedan od najboljih zasjati na velikoj sceni protiv madridskog Reala? Uvrstiti bilo kojeg od ovih igrača nosi svojevrsni rizik, koji bi se mogao isplatiti, ali nemojte se čuditi ako vas upravo ova kocka na kraju bude koštala dobrog plasmana.

NE ZNAM
Utakmica koja bi mogla biti ključna za fantasy uzvratnih utakmica je ona Barcelone i Milana, za koju je stvarno teško pretpostaviti kako će se razvijati. Treba li uzeti u obzir Barcinu krizu u posljednje vrijeme ili činjenicu da bi u jednoj utakmici mogla eksplodirati, stvar je procjene. Možda će biti lakše reći za tjedan dana, ali rok za fantasy je ipak sedam dana unaprijed.

Šahtar - Borussia Dortmund 2:2