ZAVRŠNICA MAXTV PRVE LIGE

Evo gdje možete gledati utakmice Osijek-Dinamo i Rijeka-Cibalia; piše li se povijest?

21.05.2017 u 11:13

Bionic
Reading

U pretposljednjem kolu MAXtv Prve lige sučelit će se Osijek-Dinamo (17:00) te nakon toga Rijeka-Cibalia (19:00). Ako Rijeka upiše novu pobjedu i teoretski je osigurala povijesnu titulu prvaka države... Korisnici MAXtv-a obje utakmice mogu u izravnom prijenosu pratiti na kanalu Arenasport 3

Budući da Rijeka ima pet bodova prednosti ispred Dinama te ta, kao što smo već navikli, svoje utakmice igra uvijek nakon plavih Maksimira, možda ime prvaka za sezonu 2016/17. doznamo već u nedjelju navečer.

Što se tiče utakmice Osijek-Dinamo svakako treba podsjetiti kako se Osijek borio (i još uvijek bori) za treće mjesto, ali jučerašnja pobjeda Hajduka stavlja ga u situaciju da ni s dvije pobjede do kraja nije u poziciji sam krojiti sudbinu, piše portal Dvoznak.com.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

  • Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport kanali).
  • Korisnici usluge MaxTV To Go također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu (potrebno je aktivirati Sportski plus paket).
  • Prijenosi su dostupni i putem PPV usluge.
  • Više informacija potražite OVDJE

No, Osječani će pokušati obaviti svoj dio posla, makar danas igraju s drugoplasiranim Dinamom kojeg su samo četiri puta dosad pobijedili u ligi u 37 utakmica na svom stadionu.

'Sezona nam je bila odlična i ne želim dopustiti da je pokvarimo u ova zadnja dva kola. Još se borimo za treće mjesto i želim da odradimo svoj posao i osvojimo šest bodova. Poslije toga nije važno koji ćemo biti na tablici', kaže trener Osijeka Zoran Zekić koji ima mnogo briga u sredini terena jer izostaju Lesjak, Pušić i Petrović, a ozlijeđen je i napadač Perošević.

Iako će Dinamo igrati prije Rijeke, svjesni su u Maksimiru da je nakon 11 godina titula vjerojatno izgubljena, a kakve će to posljedice imati pokazat će bliža i dalja budućnost. Bugarski trener Ivajlo Petev pokazao se nedorastao zadatku, a mnogi igrači, koji po medijima glume zvijezde i daju intervjue svaki dan, također su pokazali malo ili ništa. Zapravo je teško predvidjeti koliko igrači Dinama imaju motiva za ovo gostovanje u Osijeku, a i Petev je čini se u sukobu s dosta njih i još je teže predvidjeti početni sastav modrih danas. 'Imamo određenih problema u momčadi, ali imamo dobar kadar i dosta igrača.

Tko će igrati, odlučit ćemo pred utakmicu. Ante Ćorić je ozlijeđen i nije trenirao jučer, pa ćemo vidjeti', neodređen je bio Petev, a Matel, Šitum, Benković, Pavičić i Fiolić također neće prema Slavoniji.

'Sigurno je da idemo po pobjedu protiv Osijeka. Očekujem da izgledamo bolje od njih i slavimo u Gradskom vrtu. Moramo braniti naš dres i dati sve od sebe za trijumf', podvukao je strateg gostiju Ivajlo Petev.

Sve je spremno za povijesnu titulu Rijeke

Veliki, nezaboravni i povijesni dan za hrvatski nogomet morala bi biti ova nedjelja, 21. svibnja. Vodeća Rijeka dočekuje doma Cibaliju i ako pobijedi prvi put će postati prvak Hrvatske u nogometu. Veliki je to pothvat nakon 11 godina dominacije Dinama, te zaista treba skinuti kapu svima u Rijeci, od igrača, uprave, slovenskog trenera Matjaža Keka, do navijača. Ostvarili su ono što je malo tko mogao očekivati i najavili kraj vladavine Dinama i svega što je s njom išlo ovih pretužnih 11 godina, koje su ostale iza. Cibalia u Rijeku dolazi bez desetak glavnih igrača i nemoguće je očekivati da poremeti planove lidera, ali treba ipak pričekati da se odigra i tih 90 minuta.

'Nakon dobro odigrane utakmice u Koprivnici i pobjede igrači su se fizički i emotivno potrošili. Svi znamo koliki je značaj ove utakmice, a ludilo koje vlada oko nas ne smije nas zavarati ni u jednom trenutku. Tko god što mislio, ovakve utakmice mogu biti emotivno izuzetno zahtjevne, a i igramo treću u sedam dana', miran je do kraja trener Rijeke Matjaž Kek, a jedino mu zbog kartona izostaje desno krilo Vešović, koji je i u Koprivnici bio strijelac, a dao je u ovom prvenstvu pet golova i upisao osam asistencija.

'Kada se klub bori za prvaka ili za ostanak, uvijek daje nešto više. Igrali smo protiv trenera koji vodi Cibaliju, a znale su naše utakmice biti vrlo nezgodne. Igramo utakmicu koja zahtijeva čiste glave, pamet i kontrolirane emocije. Došli smo do 85 bodova i komplimenti igračima, ali pamet u glavu do kraja. Na terenu trebaju pokazati što su sposobni napraviti, a sposobni su napraviti čudo. Naša je želja jasna, dobrom igrom osvojiti bodove i naslov prvaka, a jako nas veseli da je stadion rasprodan jer će nam navijači dati pozitivnu energiju', naglasio je trener Rijeke Matjaž Kek, koji je i psihološki i taktički briljantno obavio svoj zadatak i sve osim pobjede Rijeke danas bila bi senzacija nad senzacijama.

Cibalia u zadnja dva kola ulazi s devetog mjesta i ima dva boda više od zadnjeg Splita, koji u ovom kolu igra s Istrom. Nije Vinkovčanima svejedno, ali u prošlom kolu protiv Osijeka čistili su kartone za zadnju utakmicu s Lokomotivom, pa čak petorica igrača i nositelja igre zbog toga ne putuju u Rijeku (Baša, M. Mišić, Zgrablić, Čuljak, Tomašević). Kapetan Vitaić je dobio odmor, a neki su odranije ozlijeđeni, tako da će trener Mladen Bartolović postaviti na Rujevici šareni sastav, koji teško može odoljeti valovima napada domaćih od prve minute.

'Unatoč svemu mi ćemo pokušati Rijeci pružiti što jači otpor i maksimalno zakomplicirati priču', kaže trener gostiju Mladen Bartolović, ali sastav kojeg će izvesti nije nikada igrao zajedno i lako bi mu se mogla dogoditi katastrofa kao nedavno u Maksimiru, kada je bilo 0:6 protiv Dinama. 'Imamo dosta kartoniranih igrača, ali ne idemo u Rijeku dobiti pet komada blamirati se. Igrači koji zaigraju umjesto prvotimaca sigurno će zapeti i pokušati se nametnuti treneru za sljedeću sezonu. Rijeka je izraziti favorit, željet će već danas proslaviti naslov prvaka, ali tko zna, možda se i nama posreći, pa iznenadimo i nešto osvojimo', kazao je vratar gostiju Mladen Matković.

Kladite se pametno uz Tportal i Dvoznak.com: Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje. Više informacija OVDJE