praznovjerje ili...

Rijeka odbila HNS, ne želi primiti pehar i medalje!

20.05.2017 u 11:33

Bionic
Reading

Rijeka protiv Cibalije u nedjelju (21. svibnja, 19 sati, Arenasport 3) pred svojim navijačima može potvrditi osvajanje naslova prvaka. Iz Hrvatskog nogometnog saveza ponudili su da pehar prvaka i medalje donesu na Rujevicu i da im ih, ako Rijeka pobijedi, odmah uruče... No, prijedlog je odbijen!

Na Kvarneru vrije. Ulaznice za utakmicu Rijeke i Cibalije razgrabljene su za manje od 45 minuta, Rujevica će biti ispunjena do posljednjeg mjesta jer Rijeka pobjedom protiv Vinkovčana može potvrditi osvajanje prvog naslova prvaka u klupskoj povijesti!

Cibalija se bori za ostanak u ligi, momčad je doslovno desetkovana ozljedama i kartonima i u Rijeku stiže bez previše šansi. Iskreno, Vinkovčani ni u punom sastavu nisu konkurentni, a ovako... 

Tako su nekako računali i u Hrvatskom nogometnom savezu te su, neslužbeno doznajemo, Rijeci ponudili da pehar prvaka i medalje donesu na Rujevicu. Ako Rijeka pobijedi i osigura naslov prvaka bila, bi to potpuna fešta s dodjelom zasluženih priznanja igračima, treneru, stručnom stožeru! Pred vjernim navijačima, na njihovoj Rujevici!

No, u Rijeci pušu i na hladno. Čini se kako ne žele izazivati sudbinu, pa su se zahvalili HNS-u i odbili njihov prijedlog. Službeno, kažu kako to ne bi bilo korektno prema protivniku.

OK, možda ima i malo praznovjerja, bolje je ne zazivati probleme kad si tako blizu ostvarenja sna. A ima priča i drugu stranu. Jer Rijeka u posljednjem kolu, 27. svibnja, gostuje na Maksimiru kod Dinama. Ima li išta slađe nego da kao prvak dođeš najvećem protivniku u goste i u njegovu vrtu proslaviš povijesni uspjeh? Sigurno da nema... Tko to može platiti?