petak, 20 sati

Evo gdje možete gledati prvu utakmicu sezone u kojoj se sastaju Dinamo i Lokomotiva: Otrgnuli su nam sedam bodova, ali...

15.07.2022 u 10:40

Bionic
Reading

Utakmicom Dinamo-Lokomotiva na stadionu Maksimir (MAXSport 1, 20.00h) počinje nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige

Za Dinamo – koji je vrlo dobro odradio pripreme te je nedavno protiv Hajduka slavio na penale u SuperSport Superkupu - to će ujedno biti i odlična prilika da se dodat no uigraju uoči europskih iskušenja jer ih protiv makedonskog Škupija čekaju dvije teške utakmice u 2. pretkolu Lige prvaka, gdje nemaju pravo na kiks.

>> >> Propustili ste TV prijenos na programu MAXSport ili niste stigli vidjeti gol? Evo gdje sve možete naći na jednom mjestu

'Čeka nas start u prvenstvo, i to protiv momčadi koja je prošle sezone otrgnula sedam bodova Dinamu što znači da utakmica zaslužuje našu veliku pozornost. Želja nam je, naravno, učiniti sve da zakoračimo u prvenstvo s tri boda. Trebat ćemo zaista odraditi dobrih 90 minuta da bismo došli do željenog cilja. Na dispoziciji imamo dovoljan broj igrača, ali ne možemo računati na ozlijeđene Mahira Emrelija, Boška Šutala, Marka Bulata…', kazao je trener Dinama Ante Čačić.

S druge strane Lokomotiva je odradila veći dio priprema u Nizozemskoj gdje su ostali bez svog najboljeg igrača jer je Lukas Kačavenda ozlijedio križne ligamente i čeka ga dug oporavak.

>> Hrvatski nogomet samo na kanalima MAXSport!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na kanalima MAXSport 1 i MAXSport 2 na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

'Slijedi nam iznimno teška utakmica protiv Dinama, prvaka koji je prošli tjedan u Superkupu pokazao svoju snagu te da je nastavio tamo gdje je stao prošle sezone. Dinamo je svakako favorit, no uz maksimalnu koncentraciju, predanost i angažman na terenu možemo doći do pozitivnog rezultata, što smo pokazali i prošle sezone. Nažalost, svi smo žalosni zbog ozljede Kačavende pred kojim je operacija i višemjesečni oporavak. Naravno da je to veliki gubitak za Lokomotivu, kao i za U-21 reprezentaciju, no poznavajući Lukasov karakter i borbeni duh, neće klonuti duhom već će predano raditi kako bi se vratio još jači', kazao je uoči utakmice trener Lokomotive Silvijo Čabraja.

1. KOLO SUPERSPORT HNL-a

(sve utakmice gledajte na programu MAXSport 1)

  • 15. srpnja 2022. 20 sati - Dinamo-Lokomotiva
  • 16. srpnja 2022. 19 sati - Osijek-Gorica
  • 16. srpnja 2022. 21 sat - Šibenik-Rijeka
  • 17. srpnja 2022. 21 sat - Istra 1961-Hajduk
  • 17. srpnja 2022. 19 sati - Varaždin-Slaven Belupo
  • +37
Supersport Superkup 2022: Dinamo - Hajduk Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic