SUPERSPORT HNL

Gorica ne staje. Nakon senzacionalne vijesti o dovođenju igrača Barcelone stiže potvrda transfera još jednog Brazilca

15.07.2022 u 09:51

Bionic
Reading

HBK Gorica je uoči premijerne utakmice nove sezone SuperSport HNL-a objavila dolazak još jednog igrača

Nakon senzacioalme vijesti da desni bek Barcelone i senegalske reprezentacije Moussa Wague (23) pojačava redove Gorice i dok se čeka službena potvrda posla koji je dogovoren do detalja iz kluba stiže vijest o novom potpisu.

>> Bombastično pojačanje! Gorica dovodi igrača Barcelone; Leo Messi i Ivan Rakitić bili su mu suigrači, zabio je gol na SP-u u Rusiji...

Ovoga puta pojačanje stiže iz Brazila. Wallace Menezes Dos Santos, 24-godišnji krilni igrač potpisao je ugovor s Goricom do ljeta 2025. godine, a na dresu će nositi broj 71.

'Velika je čast biti ovdje, jako sam sretan i motiviran novim izazovom u svom životu. Želim pomoći momčadi u ostvarenju svih ciljeva ove sezone', rekao je Wallace nakon službenog potpisivanja. Vjeruje da će mu prilagodbu novoj okolini olakšati suigrač Caio.

'O Gorici sam čuo samo pozitivne stvari, znam da je riječ o klubu koji ima sjajnu strukturu. Prvo što sam napravio kada sam čuo da postoji interes Gorice jest da sam pogledao postoji li Brazilac u klubu i kada sam saznao da je Cruz ovdje bio sam još sretniji. Nisam ga poznavao ranije, ali razgovarali smo danas na treningu i vjerujem da će mi uz njega biti puno lakše snaći se u novom gradu, a i siguran sam da ćemo se dobro slagati na terenu', kazao je.

Wallace je stigao iz Austria Lustenau u kojem je upisao 64 nastupa, postigao 11 pogodaka i podijelio osam asistencija, a karijeru je započeo u brazilskom klubu CS Sergipe.

'Nakon Sergipea u kojem sam započeo svoju karijeru, godinu i pol proveo sam u Flumineseu u Rio de Janeiru. Bilo je to stvarno lijepo iskustvo, prvi sam put bio van svog grada i igrao sam za jedan od najpoznatijih klubova u Brazilu. Vrlo važan korak u početku moje profesionalne karijere bio je i odlazak na prestižni turnir u Južnoj Americi Copa São Paulo de Futebol Júnior, gdje sam kao igrač na posudbi igrao za U-20 momčad Grêmija. Po povratku s posudbe, dobio sam ponudu iz Internacionala u kojemu sam ostao pola godine, a zatim dolazi moje prvo inozemno iskustvo u Austriji koje me dovelo do Gorice. Sada sam spreman započeti novu priču u Hrvatskoj', zaključio je Wallace.

1. KOLO SUPERSPORT HNL-a

(sve utakmice gledajte na programu MAXSport 1)

15. srpnja 2022. 20 sati - Dinamo-Lokomotiva

16. srpnja 2022. 19 sati - Osijek-Gorica

16. srpnja 2022. 21 sat - Šibenik-Rijeka

17. srpnja 2022. 21 sat - Istra 1961-Hajduk

17. srpnja 2022. 19 sati - Varaždin-Slaven Belupo

>> Hrvatski nogomet samo na kanalima MAXSport!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na kanalima MAXSport 1 i MAXSport 2 na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.