ZANIMLJIVA NEDJELJA

Evo gdje možete gledati nova prvenstvena iskušenja Hajduka i Osijeka; Splićane čeka teži posao...

04.08.2019 u 10:12

Bionic
Reading

U nedjelju su na rasporedu dvije utakmice trećeg kola Hrvatski Telekom Prve lige, na Poljudu Hajduk dočekuje Lokomotivu (18 sati, Arenasport 3), a Osijek će u Gradskom vrtu ugostiti Inter (20 sati, Arenasport 3)

Hajduk – Lokomotiva (18 sati, Arenasport 3)

Hajduk je prije tjedan dana uspješno preskočio i drugu prepreku, s 3:0 su u gostima svladali Varaždin. 'Bijeli' nisu izgledali uvjerljivo u prvih 45 minuta, ali su u nastavku s tri pogotka riješili stvari. Debi je upisao Nigerijac Eduok koji se odmah upisao u strijelce.

'Osjeća se jako dobra atmosfera u momčadi, radi se na jako visokom nivou. Momci su jako motivirani. Znamo vrijednost i kvalitetu Lokomotive, znamo našu vrijednost. Imamo laganih problema s ozljedama, riješit ćemo i to', izjavio je Damir Burić, trener Hajduka,a prenosi dvoznak.com.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Emisiju 'Prva liga' možete gledati odmah nakon završetka posljednje utakmice kola. Više informacija OVDJE

On danas neće moći računati na od ranije ozljeđenog Jurića, a dvije nove žrtve ozljeda su vratar Posavec kojem se ukliještio mišić i Čolina koji će zbog rupture zadnje lože izbivati barem tri tjedna.

U proteklim je danima klub napustio stoper Borja Lopez, a slična se sudbina očekuje i za Adama Gyurcsa koji ponovno neće biti u kadru, kao i protiv Varaždina.

Lokomotiva je poražena i drugom kolu kada ih je Rijeka u Zagrebu dobila s 0:1. Bio je to pomalo i nesretan poraz pošto im je Rijeka zabila tek u sudačkoj nadoknadi, a prije toga je Lokomotiva u drugom poluvremenu propustila nekoliko izrazito izglednih prilika.

  • +3
HT Prva liga, 2. kolo: Varaždin - Hajduk Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Raspored ih ni u kojem slučaju nije mazio pa će tako u prva tri kola igrati s Dinamom, Rijekom i Hajdukom.

'Mislim da smo protiv Dinama i Rijeke odigrali dvije dobre utakmice, ali nažalost ostali smo bez bodova. Falilo nam je malo sreće, ali siguran sam da će nam se već sutra vratiti jer dobro i naporno treniramo. Na Poljudu je uvijek teško gostovanje i prava nogometna atmosfera, no očekujemo pozitivan rezultat', izjavio je kapetan momčadi Denis Kolinger.

Danas će Lokomotiva biti jača za konačno registriranog napadača Maria Budimira, a neizvjestan je status Luke Ivanušeca koji nije spreman te ga protiv Rijeke nije bilo u kadru.

Lokomotiva u Splitu nije slavila od 2012. godine, a uvijek na Poljud dolaze poprilično ambiciozni i često otvorenog garda. Rezultiralo je to sa 7 remija u 14 ligaških utakmica koliko su odigrali u Splitu od zadnje pobjede, a Hajduk je tom periodu samo dvaput slavio s 2 gola razlike.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Osijek – Inter Z. (20 sati, Arenasport 3)

Osijek je u tjednu iz europskih kvalifikacija eliminiran od CSKA Sofije, koja je u uzvratu prošla nakon boljeg izvođenja jedanesteraca. Poslije susreta predsjednik kluba Meštrović ukazao je povjerenje treneru Dini Skenderu kojeg vidi kao dugoročno rješenje na klupi.

Sada se u potpunosti okreću HNL-u kojeg su u prošlom kolu zanemarili da bi se fokusirali na CSKA. To ih je koštalo uvjerljivog poraza u Gorici (1-3) nakon što je Skender na teren poslao rezervni sastav, piše dvoznak.com.

'Nema tu puno filozofije, moramo pobijediti Inter i vratiti balans. Još vjerojatno nećemo srediti dojmove zbog ispadanja iz Europe, ali to nam ne može i neće biti alibi. Sada trebamo pokazati koliko smo psihološki jaki. Prvenstvo je tek krenulo, svjesno smo žrtvovali tu utakmicu u Velikoj Gorici. Možemo to nadoknaditi bez problema', rekao je u najavi je Skender.

  • +3
HT Prva liga, 2. kolo: Gorica - Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Osijek bi danas trebao biti bez ozljeđenog Jugovića, a pod upitnikom su i nositelji Laszlo i Mance.

Ni nakon drugog prvenstvenog kola Inter ne zna za pobjedu, a u prošlom su na domaćem terenu s 0:2 poraženi od Istre. Istra je svoja oba pogotka zaabila u zadnjih 7 minuta, a Zaprešićani su poslije susreta tvrdili da im nije dosuđen čist jedanesterac i da im je poništen regularan gol.

Raspored se Interu slaže tako da će u narednih 7 kola ili ići u goste najjačima (Osijek, Dinamo, Rijeka, Hajduk) ili doma dočekivati momčadi protiv kojih će biti pod većim pritiskom osvajanja bodova (Varaždin, Lokomotiva, Slaven Belupo).

U Osijeku su zadnji puta pobijedili 2011. godine, a otada su upisali 6 poraza i 2 remija. Prošle su sezone su protiv istog protivnika izgledali katastrofalno upisavši sva četiri poraza uz gol razliku od 2-15.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo