mourinho u rusiji

Evo gdje možete gledati najzanimljivije utakmice Europske lige

09.03.2017 u 15:57

Bionic
Reading

Danas se igraju prve utakmice osmine finala Europske lige. Čak šest utakmica možete pratiti na programima Arenasporta, a u ponudi je nekoliko sjajnih susreta

Počnimo s Manchester Unitedom koji gostuje u Rusiji, kod Rostova (Arenasport 3, 10 sati). Ruski klub izuzetno je motiviran za ogled s Unitedom, čiji igrači su iscrpljeni zgusnutim rasporedom utakmica, a Josea Mourinha razbjesnio je travnjak u Rostovu je u jako lošem stanju.

Goste će dočekati rasprodan stadion, ali i prilično razrovan teren na koji je Mourinho odmah bacio ogromne primjedbe.  O motivu domaćih također ne treba previše govoriti kada se zna da je maksimalan. Riječ je o homogenoj i čvrstoj momčadi koja golove ne prima lako.

'Svaka europska utakmica za nas je poseban doživljaj, pa smo se i za ovu maksimalno pripremili. Suparnik je svima poznat i velikog europskog iskustva, ali mi smo već igrali protiv takvih ove sezone', kaže trener Rostova Ivan Danilants i dodaje:

'Čuo sam za prigovore gostiju oko teškog terena, ali kakav njima, takav i nama. Jednak je bio protiv Sparte, pa smo dobili 4:0, a ionako se osmina finala igra na dvije utakmice i sve će se odlučivati u Engleskoj gdje će teren biti savršen. Nogomet je čvrsta igra i ozlijediti se može i po najboljem travnjaku, a kvaliteta se može uvijek dokazati. Gosti su favoriti, ali mi smo domaćini...

Nakon što je osvojio Liga kup, Manchester United je i dalje u borbama na tri fronta, a Europska liga mu je jako važna jer njezin pobjednik ide u Ligu prvaka sljedeće sezone. Zato ne čudi da je Jose Mourinho digao veliku prašinu zbog lošeg stanja terena u Rostovu, ali to su njegove poznate psihološke igre s kojima kreira atmosferu i motivira svoje igrače.

'Još prilikom ždrijeba sam rekao da je Rostov težak suparnik iz više razloga. Imaju veliki motiv, bili su dobri u skupini Lige prvaka, a nama ova utakmica dolazi u najgore vrijeme, dalek je put, a teren očajan', izjadao se strateg Manchester Uniteda koji je stigao bez kapetana Rooneya, veznjaka Schweinsteigera i braniča Shawa, dok zbog kartona izostaje standardni stoper Bailly. No Ibrahimović, Pogba, Mhitarjan i ostali glavni aduti su stigli u Rusiju, ali itekako iscrpljeni zgusnutim rasporedom utakmica.

'Prošlog ljeta smo u Pekingu otkazali utakmicu s Manchester Cityjem zbog ovako lošeg terena, kao u Rostovu koji ni ne mogu nazvati terenom. No ako već moramo igrati, jasno da ćemo pokušati doći do pobjede', zaključio je Mourinho.

Od 19 sati igraju još APOEL i Anderlecht (Arenasport 1) te Kopenhagen i Ajax (Arenasport 4). Baš će sudar Kopenhagena i Ajaxa biti zanimljiv, danski prvak godinu i pol dana doma nije izgubio, a u Ligi prvaka i Europskoj ligi ove sezone na svom travnjaku nije primio niti gol. No 'kopljanici' su također u dobroj formi i ovo miriše na vrlo neizvjesnu utakmicu.

Program Europske lige nastavlja se utakmicama u 21.05 sati. Belgijski derbi Genta i Genka možete pratiti na Arenasport 1. Momčad Genta u šesnaestini finala Europske lige napravila je ogromno iznenađenje izbacivši iz natjecanja favorizirani engleski Tottenham. Slavio je Gent pred svojim navijačima golom Perbeta, a tu je prednost Vanhaezebrouckova momčad uspjela obraniti u Londonu. Bivši golman Hajduka Lovre Kalinić je bio vrlo dobar na golu, a i večeras će domaća momčad ovisiti o njegovoj formi.

U isto vrijeme u Pireju grčko-turski derbi igraju Olympiacos i Bešiktaš (Arenasport 3), dok će u G'kirchenu snage odmjeriti njemački predstavnici Schalke i Borussia (M) (Arenasport 4).