SUDAR NA MAKSIMIRU

Evo gdje možete gledati najveći hrvatski derbi između Dinama i Hajduka

06.08.2017 u 07:01

Bionic
Reading

U nedjelju je na rasporedu najveći hrvatski derbi, na Maksimiru Dinamo od 19 sati (Arenasport 3) dočekuje Hajduk u sklopu četvrtog kola Hrvatski Telekom Prve lige

Veliki derbi hrvatskog nogometa već se igra u četvrtom kolu. Sudar naših najtrofejnijih momčadi odvija se u trenucima velike euforije, jer su naši klubovi, uključujući Dinamo i Hajduk, izborili posljednja pretkola Uefinih natjecanja.

Na papiru je Dinamo favorit, ali prema ulasku u sezonu odnosno prikazanom na terenu mora se priznati kako Hajduk bolje izgleda. 'Modri' se traže i zato je pritisak na leđima domaćina.

Neće Dinamu biti lako, jer su gosti puni samopouzdanja, a zadnji puta su i slavili na Maksimiru te gurnuli Rijeku prema naslovu prvaka.

Oba sastava nakon tri kola imaju sedam bodova te bi eventualnom pobjedom netko od njih mogao zasjesti na prvo mjesto, barem privremeno, jer vodeća Rijeka (devet bodova) igra u ponedjeljak protiv Osijeka u Gradskom vrtu (21 sat).

'Od Hajduka očekujemo da pružaju sve što su pokazali do sada, kolektivnu igru s puno entuzijazma i žara te s jasnom vizijom. Naravno, s prepoznatljivim stilom igre. Mi se trebamo za to pripremiti, ali trebamo gajiti naš stil igre i brinuti uvijek samo o sebi. Trebamo biti oprezni na njihove jače strane', rekao je trener Dinama Mario Cvitanović.

  • +6
Druženje igrača Dinama s navijačima ispred nastambe lavova u ZOO-u Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

'Ne znam ima li favorita i može li netko biti u jasnoj ulozi favorita. Naravno da to želimo biti mi, ne bježim od te odgovornosti i obaveze. Ako igramo doma, pred našim navijačima i ako želimo pobjedu, a želimo, zašto se ne staviti u ulogu favorita. Ne mijenja u našoj pripremi ta činjenica. Teren će pokazati tko je zapravo favorit,' dodao je.

Dinamo-Hajduk 0:2, 29.kolo 2016./17. (sažetak), zadnji derbi prošle sezone

Kod gostiju vlada optimizam...

'Idemo na pobjedu! Tri boda su nam važna. Svjesni smo snage Dinama, ali znamo i vlastiti potencijal. Ako ne idemo na pobjedu, bolje da ostanemo kući. Oni imaju dobre napadače i moramo biti koncentrirani u obrani. Moramo biti hrabri i odvažni u posjedu. To je ključ. Jer ako odlučimo prepustiti inicijativu i misliti samo na obranu, neće završiti dobro za nas', najavio je strateg Hajduka Joan Carrillo.

  • +18
Dinamo - Hajduk, 29. kolo MAXtv Prve lige, zadnji derbi prošle sezone Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

I dok u Dinamu svi konkuriraju za derbi, 'bili' su znatno oslabljeni, Radošević je upitan, a  u Zagreb uopće neće putovati Erceg, Lopez, Pešić, Tudor, Grbić i T. Bašić.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Korisnici usluge MAXtv To Go (usluga web & mobile) također ih mogu gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE