LIGA PRVAKA

Evo gdje i kako gledati Mandžu protiv Uniteda

02.04.2014 u 11:38

Bionic
Reading

Mario Mandžukić jedini je hrvatski nogometaš kojeg ćemo gledati u utorak u Ligi prvaka. Njegov će Bayern tada, 1. travnja, odmjeriti snage s Manchester Unitedom na Old Traffordu. Tu utakmicu, kao i druge, možete gledati preko MAXtv-a, u programu Arenasporta

Kako i gdje sve gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala.

Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.


Dvoboj Manchester Uniteda i Bayerna sudar je nogometnih 'superteškaša' koji u svojim vitrinama zajedno imaju osam naslova europskog prvaka (Manchester United tri, Bayern pet), a o koliko velikim se klubovima radi pokazuje i podatak kako je barem jedan od njih igrao u finalu Lige prvaka u posljednjih šest izdanja (Manchester United 2008, 2009, 2011, Bayern 2010, 2012, 2013), dok su najpoznatiji od svojih međusobnih ogleda ova dva kluba odigrala 26. svibnja 1999. kada je Manchester United na Camp Nou svladao Bayern sa 2-1 velikim preokretom s dva gola u sudačkoj nadoknadi. Također, radi se o klubovima s najviše naslova prvaka u svojim zemljama (Manchester United 20, Bayern 24).

No, ove sezone samo Bayern ostvaruje rezultate u skladu sa svojom reputacijom, u svom nacionalnom prvenstvu osigurao je novi naslov prvaka u rekordnom roku, čak sedam kola prije kraja, te je još uvijek neporažen u Bundsligi. S druge strane, 'crveni vragovi' u prvoj sezoni nakon odlaska legendarnog Alexa Fergusona s klupe proživljavaju najlošiju sezonu u posljednjih 25 godina. Klub se trenutačno nalazi na sedmom mjestu ljestvice sa 10 bodova manje od četvrtog Arsenala i jedina prilika za igranje u Europi i sljedeće sezone mu je osvajanje Lige prvaka.

Usto, Manchester United će protiv Bayerna morati igrati bez svog najboljeg igrača ove sezone, nizozemskog napadača Robina van Persiea, koji je zadobio ozljedu koljena u samoj završnici utakmice protiv Olympiakosa u osmini finala u kojoj je s tri gola nadoknadio zaostatak svoje momčadi od 0-2 iz prve utakmice. Osim na Van Persiea, menadžer Uniteda David Moyes ne može računati ni na Patricea Evru zbog žutih kartona, a upitan je nastup Nanija, Valencije, Vidića, Ferdinanda, Smallinga i Evansa.

Liga prvaka, raspored MAXtv

Utorak:
Barcelona - Atletico M., Arenasport 1, 20:45
Manchester United - Bayern, Arenasport 3, 20:45
Srijeda:
PSG - Chelsea, Arenasport 3, 20:45


'Očekuje nas jako teška utakmica u kojoj ćemo pokušati iskoristiti svaku i najmanju slabost u njihovoj igri. Guardiola je preuzeo izvrsnu momčad kojoj je dodao i dio svog stila. Bayern je već osvojio Bundesligu, te se može potpuno koncentrirati na Ligu prvaka. Kada smo ih izvukli, osjetio sam kako smo za protivnika dobili najbolju momčad u Europi u ovom trenutku', rekao je Moyes.

Manchester United je dosada ove sezone ostvario stopostotni učinak na Old Traffordu u Ligi prvaka pobijedivši u sve četiri utakmice, no s druge strane Bayernom ima aktualni niz od sedam uzastopnih pobjeda na gostovanjima u najjačem europskog nogometnom natjecanju kojega će pokušati i produžiti.


'Moramo biti oprezni. U javnosti se stvorio opći konsenzus kako Manchester United nije u dobroj formi, ali oni se ipak nalaze u četvrtfinalu. Zato će ovo biti težak dvoboj. Moramo od prve minute krenuti ozbiljno i pružiti vrhunsku partiju', rekao je napadač Bayerna Arjen Robben.

Posljednji put Manchester United i Bayern igrali su prije četiri godine također u četvrtfinalu kada je Bayern na krilima našeg Ivice Olića prošao u polufinale. Olić je bio strijelac jednog gola za Bavarce u prvoj utakmici u Muenchenu koja je završila pobjedom Bayerna od 2-1, a potom je postigao i jedan gol, te asistirirao za drugi u 2-3 porazu na Old Traffordu i to nakon što je United stigao do prednosti od 3-0, pa je Bayern prošao dalje zbog više postignutih golova u gostima.

Ukupno će ovo biti peti međusobni dvoboj Manchester Uniteda i Bayerna na Old Traffordu, a dosada je svaki klub ostvario po jednu pobjedu uz dva remija.