dvoboj u tbilisiju

Evo gdje i kada gledati prvi europski okršaj Dinama u novoj sezoni Lige prvaka

23.07.2019 u 11:20

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama ovog utorka u 2. pretkolu Lige prvaka gostuju kod gruzijskog Saburtala (Arenasport 1, 19:30) i traže pozitivan rezultat protiv momčadi koja je iznenađujuće izbacila moldavski Šerif...

Nakon impresivnog plasmana u osminu finala Europske lige i prvog europskog proljeća nakon gotovo 50 godina, Dinamo ovog utorka kreće u novu misiju, s ciljem ovaj put zaigrati u grupnoj fazi Lige prvaka.

  • +17
Hrvatski nogometni Superkup 2019: Dinamo - Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Prvi suparnik 'modrima' ove sezone u Europi bit će gruzijski Saburtalo, momčad koja je pokazala snagu u prethodnom kolu kada je u gostima iznenadila Zekićev moldavski Šerif s 0-3 i onda nekako kod kuće sačuvala prednost, unatoč rano primljenim golovima koji su protivnika u potpunosti vratili u život.

Protiv Dinama Saburtalo bi trebao imati puno većih problema, a zagrebački klub u ulozi je apsolutnog favorita iako će mu faliti čak devet bitnih igrača: zbog ozljeda ne mogu igrati Zagorac, Moharrami, Dilaver, Theophile, Gvardiol i Andrić, a zbog kartona Stojanović, dok Olmo i Moubandje još ne kandidiraju za nastup, jer nisu prošli pripreme. Međutim, pokazalo se u zadnjih godinu dana da 'modri' imaju beskrajno dugu klupu i uvijek nađu način kako nadoknaditi izostanke.

Gledajte okršaj Saburtala i Dinama ovog utorka u Tbilisiju na vašem MAXtv-u na kanalu Arenasport 1, s početkom u 19:30! Više informacija o nogometu na MAXtv-u pronađite OVDJE

Prošle sezone Bjeličina momčad prilično je lako prošla prve prepreke koje su joj stajale na putu u Europi, Hapoel i Astanu, a onda zapela protiv švicarskog Young Boysa na posljednjoj stepenici prije ulaska u grupnu fazu Lige prvaka. To je kasnije u velikom stilu Dinamo nadoknadio u Europskoj ligi, no ovaj put želi među elitu te po mogućnosti tamo prezimiti, što bi bio podvig vrijedan divljenja.

'Respektiramo Saburtalo, dobro smo se pripremili, imaju odlične bokove, tu je još nekoliko kvalitetnih igrača. Ne smijemo ih podcijeniti. No, ove dvije utakmice ovise isključivo o nama i ako se budemo držali svega što smo planirali, onda ne bismo trebali imati problema. Dinamo, gdje god igrao, nevažno u kojem natjecanju, kreće na pobjedu, tako ćemo se postaviti i u Tbilisiju,' izjavio je Nenad Bjelica dan uoči okršaja.

Saburtalo je klub iz glavnog grada Gruzije star tek 20 godina, a redovit sudionik prve lige postao je tek u zadnje četiri godine. Prošle sezone po prvi put u svojoj povijesti odnio je titulu nacionalnog prvaka, a prema viđenom protiv Šerifa, možemo reći da je trener Giorgi Chiabrishvili momčad sasvim dobro posložio.

No, na kraju ipak o tome tko će ići dalje odlučuje Dinamo i pristup njegovih nogometaša koji je bio besprijekoran tijekom prošle europske sezone, a isto očekujemo i sada…