LP NA MAKSIMIRU

Evo gdje gledati Dinamo protiv Juventusa s Mandžom i Pjacom!

27.09.2016 u 15:59

Bionic
Reading

U prvoj utakmici u Ligi prvaka pred svojim navijačima nogometaši Dinama dočekuju moćni Juventus (Arenasport 3, 20:45), momčad u kojoj igraju dva hrvatska reprezentativca, Mario Mandžukić i Marko Pjaca. Prema najavama, očekuje se rekordan posjet gledatelja na Maksimiru

Kako i gdje gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport), utakmice Lige prvaka možete gledati putem usluge MAXtv To Go (usluga web & mobile), koristeći aplikaciju na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalazite na putu. Više informacija potražite OVDJE.

Utakmica protiv velikog Juventusa (Arenasport 3, MAXtv – 20:45) Dinamu dolazi u vrlo nezgodnom trenutku koji su obilježili porazi od Osijeka i Rijeke u MAXtv Prvoj ligi, debakl u Lyonu, smjena trenera Zlatka Kranjčara, jedva izborena pobjeda protiv Lokomotive s privremenim trenerom Željkom Sopićem te najava dolaska bugarskog stručnjaka Ivajla Peteva.

Turbulentno je u Maksimiru kao što davno nije bilo i Dinamo je realno autsajder protiv slavnog talijanskog kluba koji se još mora vaditi za početnih 0:0 protiv Seville u ovoj skupini Lige prvaka.

Željko Sopić nije mogao zamisliti težu europsku premijeru, a dosta igrača mu je izvan forme te muku muči s pozicijom desnog beka jer su ozlijeđeni Stojanović i Matel. Dodajmo tome kako je trener Sopić uoči utakmice napravio potez koji je mnoge začudio jer je Ante Ćorić izbačen iz momčadi.

Možda je jedina pozitivna stvar za Dinamo to što se nakon dugogodišnjeg bojkota na sjevernu tribinu vraćaju Bad Blue Boysi, najradikalniji dio navijača, koji vode stalnu bitku protiv uprave kluba i Zdravka Mamića, ali sada su ipak odlučili podržati momčad na terenu.

'Danas će istrčati najboljih i najspremnijih 11 igrača. To garantiram. Desni bočni? Igrat ćemo s desnim bočnim i to je riješeno već prije dva dana. Da, imamo manjih problema, ali vidjet će se da ih na kraju neće biti', bio je tajanstven privremeni trener Dinama Željko Sopić, koji je protiv Lokomotive koristio na desnom beku mladog Morrisa, pa u nastavku i Šituma, a baš će Šitum startati večeras.

>> Skandal u Dinamu; Ante Ćorić izbačen iz momčadi

Kako se Sopić sprema za klasični bunker, svjestan da su gosti kvalitetom nadmoćni, vjerojatno će započeti i s tri stopera, s tim da će Benković biti u ulozi zadnjeg veznog, a još će Jonas i Machado učvršćivati blok u sredini terena.

Tek bi Fernandes, Soudani i Antolić trebali više misliti o napadu kada Dinamo bude uspio doći do kontrole lopte. No koliko je jaka i čvrsta obrana Juventusa, pitanje je mogu li 'modri' doći i do ozbiljnijih prilika, a kamoli matirati Buffona, osim možda iz prekida igre ili neke savršeno izvedene kontre.

Zanimljiv potez napravio je Sopić na sinoćnjem zadnjem treningu pred utakmicu kada je objavio da mladi veznjak Ante Ćorić neće kandidirati za ovaj dvoboj zbog loše forme.

'Igrači su maksimalno motivirani i spremni za ovu utakmicu. Znamo protiv koga igramo, kluba koji ove godine ima ambicije uzeti Ligu prvaka. No Juventus dolazi u naše dvorište, a pred punim stadionom nikoga se ne bojimo. Naravno da respektiramo Juventus i ja sam kao čovjek i trener realan, ali svejedno mislim da je maksimalnim pristupom i ‘bacanjem na glavu’ sve moguće', nada se Sopić što boljem otporu protiv momčadi koja na svakoj poziciji ima barem dva rješenja, a hrvatski reprezentativci Mandžukić i Pjaca će najvjerojatnije biti na klupi gostiju iz Torina.

Kladite se pametno uz tportal i Dvoznak.com: Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.

'Kada imate 30 igrača takve kvalitete i zovete se Juventus, mislim da nije velika razlika igra li u zadnjoj liniji Chiellini ili Bonucci. Nije problem hoće li na desnom bočnom igrati Dani Alves ili Cuadrado. S Mandžukićem sam igrao dok je još bio zeleni klinac, ali već tada je pokazao dozu drskosti, a njegova kvaliteta prelazi naše okvire. Pjaca će pak biti jedan od najboljih igrača Juventusa za dvije-tri godine. Nema mnogo igrača na svijetu koji imaju takvu moć jedan na jedan', podvukao je Sopić, a osim one pobjede doma protiv Arsenala u prošlom izdanju Lige prvaka, Dinamo je protiv najvećih europskih klubova u ovom natjecanju pisao samo poraze.

Juventus je grupnu fazu Lige prvaka započeo remijem bez pogodaka sa Sevillom. Imala je za čime žaliti Allegrijeva momčad nakon tog susreta jer je bila dominantna, pogodila je gredu, a i nije joj dosuđen jedanaesterac u završnici.

Nakon tog je susreta Inter iznenadio Juventus pobijedivši ga na San Siru pa se Allegri prvi put ove sezone suočio s kritikama. Tri od četiri primljena gola ove sezone Buffon je primio nakon udaraca iz kuta, što je dovelo do pitanja o mogućem padu forme i koncentracije inače ponajbolje talijanske obrane.

Dvojbeno je bilo hoće li Allegri mijenjati sastav i sustav, no sve je to na kraju izostalo jer je njegova momčad reagirala pobijedivši prošlog tjedna bez previše problema Cagliari i Palermo.

Protiv neuvjerljivog je Cagliarija pred vlastitim navijačima prošle srijede Juventus imao ozbiljniji šuterski trening, no na Siciliji je Mandžukića i Higuaina zaustavio mladi Palermov vratar Posavec. Dobro se branio Palermo, no početkom drugog poluvremena Posavec nije mogao ništa kada ga je savladao njegov stoper Goldaniga. Nisu u Juventusu očekivali pretjerano borbeno izdanje Palerma, a nakon susreta je Allegri dobio loše vijesti jer više od mjesec dana neće moći računati na braniča Ruganija i veznjaka Asamoaha.

Allegri u Zagrebu inzistira na pobjedi:

'Pred nama je druga utakmica grupne faze koja je vrlo važna. Moramo donijeti kući tri boda koja bi nam dozvolila lijep skok na tablici. Naš cilj je prolazak grupne faze te ponajprije pokušaj prolaska kao prva momčad. U Palermu nismo bili dobro posloženi na terenu, no mogu to shvatiti. Trebamo igrati lijep nogomet i pobjeđivati. Ponekad se može igrati dobro i pobijediti, a ponekad loše, ali je ključno svejedno pobijediti. U prvenstvu smo pobijedili u pet od šest utakmica, a sada trebamo pobjedu u Ligi prvaka.'

Kod Juventusa, osim Ruganija i Asamoaha, problema s ozljedama imaju stoper Benatia, veznjak Marchisio i mladi napadač Mandragora.

Pretpostavlja se da Allegri neće podcijeniti Dinamo u Zagrebu i da će od prve minute u sustavu 3-5-2 u vrh napada postaviti Dybalu i Higuaina. Moguće je da priliku u veznoj liniji dobije Hernanes, a tijekom susreta bi s klupe u igru trebao ući Pjaca kako bi zaigrao protiv svoje bivše momčadi.