DVOSTRUKI PROGRAM

Evo gdje gledajte današnje dvije utakmice SuperSport HNL-a; Hajduku prijeti ugodno iznenađenje, a bit će vatreno i u Puli

04.09.2022 u 09:38

Bionic
Reading

U nedjelju su na rasporedu dvije utakmice osmog kola SuperSport HNL-a, Istra 1961 dočekuje Lokomotivu (18.55, MAXSport 1), a Hajduk je domaćin Slaven Belupu (21.05, MAXSport 1)

Hajduk – Slaven Beluo (21.05)

Hajduk više ne živi u Europi, a zaostatak za Dinamom u prvenstvu postaje sve veći. Imperativ su tri boda nakon poraza u Gradskom vrtu od Osijeka…

' Slaven Belupo je momčad sa samopouzdanjem, imaju par pobjeda u nizu te ne očekujem laganu utakmicu. Trebamo dosta gledati i na sebe. Nikada nije dobro izgubiti utakmicu, treba nakon toga znati reagirati. Trenirali smo dobro i vjerujem da imamo samopouzdanja vratiti se na pobjedničke staze', rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas te je dodao:

'Vjerujem kako ćemo u nedjelju biti pravi i započeti naš pobjednički niz. Sezona je tek počela, ali svakako ne smijemo ovako lako poklanjati bodove. Dobro smo trenirali i analizirali kroz ovaj tjedan i vjerujem kako ćemo u nedjelju biti dobri.'

Osijek - Hajduk 2:1, sažetak 28.8.2022. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

Slaven Belupo je najugodnije iznenađenje prvenstva. Koprivničanima su od prvog kola predviđali borbu za ostanak, a oni su na drugoj poziciji.

'Hajduk je izraziti favorit u nedjelju. Ne sjećam se kada su imali takvu individualnu kvalitetu u svojoj momčadi. Ipak, nama do sada nitko nije ništa poklonio. Moramo biti hrabri i kompaktni i vjerujem da ćemo pružiti dobru igru', rekao je trener gostiju Zoran Zekić.

Istra 1961 – Lokomotiva (18.55)

Puljani su u pozitivnom ritmu od četiri utakmice, zato tamo imaju pravo na optimizam…

'Bit će izrazito zahtjevna utakmica protiv baš uzbudljive ekipe koja igra s puno intenziteta, te ima dobar ritam. Nadam se da ćemo biti kompetitivni kao u zadnjim tjednima na terenu. Imat ćemo sličan pristup prema ekipi Lokomotive kao i na dosadašnjim utakmicama, te smatram da će biti dosta borbeno. Naši se igrači još uvijek prilagođavaju, ali probat ćemo dominirati, zadržati loptu, također se dobro organizirati i stvarati veći pritisak', rekao je trener domaćina Gonzalo Garcia.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

S druge strane 'Lokosi' su u rezultatskoj krizi. Ne igraju loše, ali u zadnja tri kola nije bilo bodova.

'Svi znamo i ponavljamo iz tjedan u tjedan da nema lake utakmice, nema lakog gostovanja. Pred nama je Istra, koja je svojim igrama pokazala da je ozbiljan protivnik. Morati ćemo biti maksimalno fokusirani na terenu, jer samo uz potpuni angažman možemo do rezultata', izjavio je strateg Lokosa Silvijo Čabraja te je dodao:

'Unatoč povezanim porazima u zadnjim kolima, ekipa dobro radi na treninzima, u svlačionici nema negativnih emocija, dapače, moji igrači gore od želje da pokažu svoju kvalitetu i kako vrijede više od brojki na tablici lige. Uz korekciju nekoliko detalja - u realizaciji golova, te koncentraciji u zadnjoj liniji, vjerujem kako ćemo nastaviti s dobrim igrama i započeti nove nizove pozitivnih rezultata i pobjeda.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore