NAPETO DO KRAJA

[VIDEO/FOTO] Fenomenalni golovi u Varaždinu i glupi crveni karton; na utakmici SuperSport HNL-a po prvi puta i strani suci

Bionic
Reading

U susretu 8. kola SuperSport HNL-a nogometaši Varaždina pobijedili su pred svojim navijačima Goricu 2:1 čime je Varaždin upisao prvu domaću pobjedu u sezoni

Veliki korak prema tri boda varaždinski su nogometaši napravili u prvom poluvremenu kada je Agon Elezi postigao dva gola za 2:0. U nastavku je Deni Jurić smanjio u 61. minuti, a unatoč igraču više Velikogoričani nisu uspjeli do boda ili potpunog preokreta.

Varaždin je odlučno otvorio utakmicu te je poveo već u 10. minuti. Sjajno je asistirao Tonio Teklić, dok je gostujuću mrežu načeo Agon Elezi. Nakon startnog vodstva domaćina uslijedila je uravnotežena igra gdje se prijetilo s obje strane.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Do kraja poluvremena još je jednom za Velikogoričane koban bio Elezi. U 43. minuti drugi put je uspješno naciljao suparničku mrežu i zabio za 2:0.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Stvari su se na terenu počele mijenjati tijekom drugog poluvremena. Prvo je u 61. minuti, vrlo lijepo s vrha šesnaesterca, pogodio Deni Jurić za smanjenje na 1:2.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Kao zanimljivost recimo da je ovaj dvoboj sudila bugarska sudačka trojka (po prvi puta stranicu suci u HNL-u), a glavni je u 74. minuti isključio domaćeg napadača Šegu.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

I zbog rezultatskog minusa, ali i igrača više, u vrlo nervoznoj utakmici do kraja je Gorica napadala i pokušala doći barem do jednog boda, ali domaćin je odolio svim napadima i proslavio pobjedu. U sudačkoj nadoknadi i Gorica je ostala s desetoricom nakon što je Jurić dobio drugi žuti karton.

U petom pokušaju ove sezone Varaždin je ostvario premijernu pobjedu pred svojim navijačima. Odlični Varaždin je skočio na treće mjesto, dok je Gorica ostala pretposljednja.

  • +5
Varaždin - Gorica, 8. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Više saznajte na SofaScore OVDJE

Standings provided by SofaScore LiveScore