TO NIJE VIŠE NORMALNO

Europski velikani se ohladili, ali iz Kine stiže ponuda koja će šokirati sve!

29.06.2017 u 06:39

Bionic
Reading

Pierre-Emerick Aubameyang ime je koje se učestalo spominje kada se govori o spektakularnim transferima ovog ljetnog prijelaznog roka. Izgleda da se pronašao i kupac koji bi platio odštetu Borussiji Dortmund, a to je iznos koji bi šokirao nogometni svijet

PSG je bio blizu dovođenja gabonskog golgetera koji je ugovorom s Borussijom vezan do lipnja 2020. No nešto je krenulo po zlu, Parižani su odustali, a ni Manchester City, drugi klub koji se najviše spominjao, nije uspio slomiti otpor bundesligaša.

Cijena koji je izvijesila uprava 'žutocrnih' od 70 milijuna eura ohladila je i druge zainteresirane (Liverpool, Arsenal, Milan), jer isto tako osim odštete treba namiriti i samog napadača. I dok su se europski velikani primirili u igru se vratio kineski prvoligaš Tianjin Quanjian.

Kinezi su spremni srušiti sve moguće granice što se tiče odštete i tako dodatno razbjesniti eurospke nogometne velikane koji ne gledaju blagonaklono na takvo bacanje novca kojem ne mogu parirati ni oni.

Prema posljednjim informacijama iz Tianjin Quanjiana su spremni Borussiji platiti čak 80 milijuna eura, a u konačnici bi Kineze odšteta koštala dvostruko više, odnosno 160 milijuna eura.

  • +6
Pierre-Emerick Aubameyang Izvor: Reuters / Autor: Michael Dalder

Naime, novi zakon u Kini kaže da ako klub plati nekog stranog igrača, mora uplatiti jednaki iznos u Zakladu za razvoj kineskog nogometa.

Uz to treba dodati da bi Aubameyang imao godišnju plaću od 30 milijuna eura (prije se spominjalo i 40 milijuna eura). Brojke su to od kojih se običnom navijaču zavrti u glavi.

Pierre-Emerick Aubameyang - 31 gol u sezoni 2016/17.