NHL DOIGRAVANJE

Euforija u Montrealu, pao je moćni Boston

15.05.2014 u 09:32

Bionic
Reading

Montreal Canadiensi iznenadili su najbolju momčad regularnog dijela sezone Boston Bruinse, te su pobjedom u sedmoj utakmici polufinala Istočne konferencije NHL lige izborili ogled za ulazak u finale Stanley Cupa...

Corey Price zaustavio je 29 udaraca prema svojim vratima, te je bio najzaslužniji za Montrealovu 3-1 pobjedu. Dale Weise i Max Pacioretty doveli su Canadiense u vodstvo 2-0 nakon 30 minuta igre, da bi Jarome Iginla vratio nadu Bostonu dvije minute prije isteka druge trećine.

Pred sami kraj utakmice Boston je dobio ključne dvije minute isključenja, tijekom kojih je Daniel Briere zabio za pobjedu gostiju i veliko slavlje.

Drugi je to ulazak u konferencijski finale za Montreal nakon što je davne 1993. godine osvojio posljednji, 24. klupski naslov pobjednika NHL lige. Bruinsi su pak nakon osvojenog naslova 2011. godine i prošlosezonskog finala završili doigravanje prije konferencijskog finala.

Montreal će u finalu Istočne konferencije igrati protiv New York Rangersa.


Sedmu će odlučujuću utakmicu igrati Anaheim Ducksi i Los Angeles Kingsi, nakon što je potonja momčad poravnala rezultat u seriji na 3-3. Los Angeles je pred svojim navijačima slavio s 2-1, čime je prekinuo niz od tri uzastopne pobjede Ducksa.

Jake Muzzin doveo je Kingse u vodstvo u prvom dijelu prve trećine, a potom se na novi pogodak čekalo 26 minuta. Trevor Lewis povisio je na 2-0 u 15. minuti druge dionice, a potom je Kyle Palmieri postavio konačan rezultat minutu i pol kasnije.

Iako je u trećoj trećini upućen najveći broj udaraca prema golu obiju momčadi, pogodaka nije bilo, za što je najzaslužniji bio Jonathan Quick, vratar Los Angelesa, koji je sveukupno obranio 21 udarac prema svojem golu.

Odlučujuća sedma utakmica igra se u petak u Honda Centeru.

NHL doigravanje, polufinala konferencija:
Istok, 7. utakmica
Boston – Montreal 1-3
Montreal dobio seriju 4-3

Zapad, 6. utakmica
Los Angeles – Anaheim 2-1
Serija je izjednačena 3-3