rasprava na internetu

Englezi u Katru glume najveće moralne vertikale, pomalo dvolično! Harry Kane imao je tri različite poruke na kapetanskoj traci

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 05.12.2022 10:20
  • Objavljeno 05.12.2022 u 09:52
Bionic
Reading

Engleski napadač Harry Kane je na utakmicama Svjetskog prvenstva u Katru nosio kapetanske trake s tri različite poruke

Iako je Velika Britanija bila najveća kolonijalna sila, Englezi se sada svijetu pokušavaju prikazati kao moralna vertikala. Tako se na SP-u u Katru njihovi reprezentativci pretvaraju u borce za nepravdu. Mnogi komentiraju na društvenim mrežama: Kud baš oni?

Prije SP-a su upozoravali na kršenje ljudskih i ženskih prvaka u Katru, ali ipak sudjeluju na natjecanju i igraju na stadionima smrti, zbog čije je izgradnje smrtno stradalo na tisuće radnika iz siromašnih zemalja. Nije im bilo na kraj pameti bojkotirati Mundijal...

Na utakmicama su željeli da njihov kapetan nosi traku s duginim bojama kao potporu LGBT zajednici, ali nakon prijetnje Fife da bi za to Kane dobio žuti karton odmah na startu susreta, brzo su se povukli. Toliko su hrabri, toliko im je stalo - jedan žuti karton ih je uplašio.

No ipak su pronašli način kako da pošalju pojedine poruke svijetu. Tako je Kane na utakmicama nosio kapetanske trake s različitim porukama koje je sigurno blagoslovila i Fifa, jer inače ništa od toga.

  • +10
Engleska - Senegal, osmina finala SP-a u Katru, 2022. Izvor: EPA / Autor: ROLEX DELA PENA

Engleski kapetan je protiv Irana i SAD nosio traku s natpisom 'Bez diskriminacije', na utakmici u okršaju s Walesom oko ruke je pisalo 'Zaštitite djecu', a sada u osmini finala sa Senegalom na kapetanskoj traci bila je poruka 'Obrazovanje za sve'.

Na društvenim mrežama zaključuju da je to dvolično s obzirom na britansku (englesku) prošlost s kolonijama…

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal