A SP NIJE NI POČELO

Englezi opet troše - dolaze Hulk, Fabregas, Diego Costa

05.06.2014 u 12:15

Bionic
Reading

Engleski klubovi, ako je suditi prema najavama koje stižu ovih dana s Otoka, ali i nogometne tržnice, opet će biti najveći potrošaći. Tako se najavljuju transferi Fabregasa, Diega Coste, Hulka...

Prema tvrdnji novinara NBC-a Michaela Stafforda, ruski nogometni klub Zenit iz St. Peterburga pristao je za 26.5 milijuna funti prodati Hulka Arsenalu.

Brazilski će reprezentativac, tvrdi spomenuti izvor, biti podvrgnut liječničkom pregledu u Londonu prije početka Svjetskog prvenstva u Brazilu. Hulk je ove sezone u ruskoj Premierligi postigao 16 i asistirao za osam pogodaka, dok je u Ligi prvaka bio strijelac i asistent za pet golova.

Isti je izvor prije nekoliko dana tvrdio da je Arsenal ponudio 20 milijuna funti, ali da je ta ponuda odbijena. Vrlo često spominje se i transfer Diega Coste iz Atletica u Chelsea, a kojeg sada potrkepljuj riječi i Juana Mate.

Igrač sredine terena Manchester Uniteda i španjolske reprezentacije Juan Mata smatra da Diego Costa ima sve preduvjete za dobru karijeru u engleskoj Premierligi.

Mata je bio član Chelseaja prije nego je preselio na Old Trafford, a Diego Costa bi trebao ubrzo pojačati njegov bivši klub. Liječnički pregled već je obavljen i iz Atletica su poručili da Chelsea treba 'tek' uplatiti odštetu.

'Ne znam je li njegov prelazak u Chelsea potvrđen, u svakom slučaju želim mu sreću. On je napadač koji će se odlično snaći u Engleskoj, vrlo je snažan, a takvi napadači u Premierligi imaju uspjeha', rekao je Mata.

Mata je u Chelseaju proveo dvije i pol godine te je odigrao 82 utakmice uz 18 postignutih pogodaka. U London je preselio za 29 milijuna eura, a Chelsea ga je prodao Manchester Unitedu zimus za 45 milijuna eura.

U istom klubu mogao bi završiti i veznjak Barcelone Cesc Fabregas. Nije još službeno, no zanimljivo da je transfer 'otkrio' Cescov suigrač iz reprezentacije Pique. Uoči konferencije za novinare Gerard Pique potiho je priznao Vicenteu del Bosqueu da mu je Cesc Fabregas potvrdio odlazak iz Barcelone, a ubrzo je to saznao i cijeli svijet jer su mikrofoni bili uključeni.

Pique i Del Bosque nisu bili svjesni kako će njihova konverzacija biti snimljena, a jedina tajna koja je ostala je ime kluba u koji Fabregas ovog ljeta prelazi.

Fabregas i Pique su u jako dobrim odnosima i privatno stoga ne čudi što se španjolski veznjak povjerio suigraču iz Barcelone i reprezentacije, međutim Pique je ipak nesvjesno otkrio tajnu.

'Cesc Fabregas mi je rekao kako je posao zaključen. Odlazi iz Barcelone, a cijena je 33 milijuna eura', otvoreno je rekao Pique.

Ime kluba nije izgovoreno, međutim glavni kandidat za njegovo dovođenje prema britanskim medijima je Chelsea koji je pred završetkom posla oko dovođenja Diega Coste. Još uvijek aktualni napadač Atletica već je obavio liječnički pregled i čeka se samo potpis ugovora.